4 Temmuz 2022 Pazartesi

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber

Üzeri sonradan eklemek için:

  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik

    Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereyi ocağa alıp iyice kızdırın, daha sonra etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  • Tamamen suyunu çeken ete 1, 5 -2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Baktınız etiniz hala sert su takviyesi yapın. Bu etin cinse göre değişiklik gösterebilir.
  • Suyunu tekrar çeken ete sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 5-6 dk karıştırarak kavurun.
  • Daha sonra havuç, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip bir 5 dk daha soteleme devam edin.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana denk pişirin.
  • Sonrasında patates ekleyip az daha kavurduktan sonra son olarak bezelye ekleyip, üzerini çok az geçene kadar sıcak su ilave edin.
  • Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kapağını tamamen kapmadan orta ateşte sebzeler yumuşayana denk pişirin.
  • Ayrı bir tava içersinde tereyağını eritip, kekik ilave edelim ve kızdıralım.
  • Pişen yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Yemeği ocaktan alıp 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder