Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram dana kuşbaşı
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
Üzeri sonradan eklemek için:
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereyi ocağa alıp iyice kızdırın, daha sonra etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurun.
- Tamamen suyunu çeken ete 1, 5 -2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Baktınız etiniz hala sert su takviyesi yapın. Bu etin cinse göre değişiklik gösterebilir.
- Suyunu tekrar çeken ete sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 5-6 dk karıştırarak kavurun.
- Daha sonra havuç, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip bir 5 dk daha soteleme devam edin.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana denk pişirin.
- Sonrasında patates ekleyip az daha kavurduktan sonra son olarak bezelye ekleyip, üzerini çok az geçene kadar sıcak su ilave edin.
- Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
- Kapağını tamamen kapmadan orta ateşte sebzeler yumuşayana denk pişirin.
- Ayrı bir tava içersinde tereyağını eritip, kekik ilave edelim ve kızdıralım.
- Pişen yemeğin üzerine gezdirelim.
- Yemeği ocaktan alıp 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder