9 Temmuz 2022 Cumartesi

Sucuklu Köfte Tarifi

 

Sucuklu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kıyma
  • 1 kase soyulmuş doğranmış sucuk
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak

Sos için;

  • 2 domates
  • 3 yeşil biber
  • 1 tane şili biberi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tuz

    Sucuklu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz içine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, baharatları, tuzu, galeta ununu, ezilmiş sarımsağı koyuruz.
  • Mutfak robotunda sucukları parçalıyoruz ve diğer malzemelerle buluşturuyoruz iyice yoğuralım yarım saat buzdolabında dinlendirip, şekil verip, 180 derecede 20 dk fırında pişirelim.
  • Sosun hazırlanması için mutfak robotunda doğranmış domatesleri ve şili biberini robotta iyice kıyalım.
  • Tencereye sıvı yağı koyup, üzerine iri doğranmış yeşil biberleri ve biraz tuz atıp, kapağını kapatalım.
  • Rengi değişince üzerine robottaki çektiğimiz domates ve şili biberli karışımı dökelim, kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine sosla birlikte servis edelim🙏🏻 afiyet olsun

8 Temmuz 2022 Cuma

Tüm Poğaça Tariflerini Unutturacak Lezzette Rulo Poğaça Tarifi

 

Tüm Poğaça Tariflerini Unutturacak Lezzette Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 2 adet yumurta

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

    Tüm Poğaça Tariflerini Unutturacak Lezzette Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine mayayı ılık sütü ve şekeri ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekleyin.
  • Daha sonra margarin, sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Son olarak unu yavaş yavaş eklemeye başlayıp hamuru yoğurun,ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olsun.
  • Ardından üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  • O arada iç harcını hazırlayın. Derin bir kaseye rendelenmiş kaşar peyniri,ezilmiş beyaz peyniri,minik kıyılmış dereotu ve taze naneyi,2 adet yumurtayı ilave edip karıştırın.
  • Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.
  • Ardından bezeyi merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. (çok ince olmasın).
  • Açtığınız hamura her yerine gelecek şekilde peynir harcından sürün.
  • Daha sonra rulo haline getirin.
  • 2-3 parmak kalınlığında ruloları kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dikey şekilde dizip üzerini bastırın, üzerlerine ve yanlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 

Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi

 

Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Biber
  • Domates
  • Sıvı yağ

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 10 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, köfte baharatı, kimyon, pulbiber,tuz

    Pet Şişeyle Pratik Efsane Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için soğan rendelenir suyu sıkılır.
  • Sarımsak, kıyma,maydanoz, baharat ve karbonat eklenir iyi bir şekilde yoğurulur.
  • Dolapta 10-15 dk dinlendirilir.
  • Pet şişenin alt kısmından kesilir içine kıyma doldurulur ve bir tane kavanoz pet şişenin içine geçirilir.
  • Çöp şiş şişenin ağzından içeri bırakılır ve şişenin üzerine baskı uygulanır. Baskı uygulanınca kıyma kendiliğinden şişlere takılır.
  • Arada el ıslatılarak kebaplar düzeltilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
  • Dilimlenmiş domates, biber başka bir tepsiye alınır üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.
  • Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir.Deneyen herkese afiyet olsun.

Cocostar Kek Tarifi

 

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • İçi harcı için;

    • 2 su bardağı hindistan cevizi
    • 2 adet yumurta beyazı
    • 1 çay bardağı pudra şekeri

    Üzeri için;

    • 2 yemek kaşığı beyaz pul çikolata

      Cocostar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Önce hindistan cevizi toplarımızı hazırlayalım. Bir kase içine 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 adet yumurta beyazı, 1 çay bardağı pudra şekeri alıp, kıvam alana kadar kaşıkla karıştıralım.
    • Sonra elimizle cevizden biraz büyük toplar yapalım ve buzdolabında yarım saat bekletelim.
    • Sonrasında kekimize geçebiliriz. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım köpürene.
    • Kadar sonra 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip bir tur karıştırıp 1,5 su bardağı unumuzu, 2 yemek kaşığı kakao, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ekleyip. Kek hamurunuzu hazır edelim.
    • Sonra yağladığımız kek kalıbımıza yarı kek harcımızı dökelim. Orta kısmına dolapta belirttiğimiz hindistan cevizi toplarımızı dizelim.
    • Üzerine de geri kalan kek hamurumuzu döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim. İyice soğuduktan sonra üzerine eritmiş olduğumuz beyaz çikolata ile süsleyelim. Afiyeler olsun



Tam Ölçülü Klasik Anne Sütlacı (Nişastasız) Tarifi

 

Tam Ölçülü Klasik Anne Sütlacı (Nişastasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 litre süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Tarçın

    Tam Ölçülü Klasik Anne Sütlacı (Nişastasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci 3 su bardağı su ile 15 dakika boyunca haşlayın.
  • Sütü genişçe bir tencerede kaynamaya bırakın.
  • Süt kaynayınca haşlanan pirinci suyuyla birlikte ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kıvam bulmaya yakın şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kıvamı çok yoğun olmasın soğuyunca katılaşacaktır.
  • Sıcakken kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servis edilir.
  • Afiyet olsun.

    Not; Şeker ilave etmeden önce 30 saniye boyunca blenderdan geçirin. Annemden öğrenmiştim, kıvamını bağlamaya yardım eder ve daha güzel oluyor.

Yedikçe Yedirten Köz Biberli Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Yedikçe Yedirten Köz Biberli Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 2-3 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 yemek kaşığı mısır

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

    Yedikçe Yedirten Köz Biberli Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotunu ayıklayın.
  • Yıkayıp salata kurutucuda kurutun ya da suyunu iyice süzün.
  • Közlenmiş kapya biberi küpler halinde doğrayın.
  • Mısırın suyunu süzdürün.
  • Geniş bir kaseye malzemeleri ekleyin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri karıştırıp üzerine aktarın.
  • Bütün malzemeleri karıştırarak servis yapın. Afiyet olsun

Sucuklu Kurufasulye Tarifi

 

Sucuklu Kurufasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek kangal dana sucuk
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy domates
  • 2 su bardağı az haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Sucuklu Kurufasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp sıvı yağla kavuruyoruz.
  • Doğranmış sucukları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  • Domatesler eriyene kadar kavuruyoruz.
  • Fasulyeleri ekliyoruz. Üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekliyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Orta ateşte fasulyeler yumuşayana ve suyu özleşene kadar pişiriyoruz.
  • Yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi

 

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre sıcak su
  • 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
  2. Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  3. Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  4. Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  5. Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
  6. Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
  7. Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
  8. Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
  9. Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  10. İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • Ceviz İçi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 4-5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına un, irmik, yoğurt, sıvı yağ, süt, tereyağı, kabartma tozunu alarak karıştıralım ve güzelce yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarladıktan sonra silikon nihale üzerine bastırarak açalım.
  • Ortasına ceviz içinden bir miktar yerleştirelim ve hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatalım.
  • Hazırlanan tatlıyı ters çevirerek kalıptan alalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kalburabastıları farklı bir tepsiye alalım. Üzerine soğuyan şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıları süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1 bütün parçalanmış tavuk
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu parçalara bölelim. İsterseniz parça tavuk kullanabilirsiniz.
  • Baharat ve tuz ile harmanlayalım.
  • Sebzeleri çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Sarımsakları soyalım.
  • Sebzelere tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine tavuk parçalarını dizelim.
  • Boşluklara domates dilimleyip fırında 1 saat pişirelim.
  • Su eklemiyoruz.
  • Kızarınca fırından alıp servis edelim 

Kızartma Tadında Fırında Sebze Tarifi

 

Kızartma Tadında Fırında Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Kekik,tozkırmızıbiber,kajun baharatı, köri,zerdeçal ,tuz

Üzerine

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Yoğurt

    Kızartma Tadında Fırında Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra doğrayalım.
  • Sıvı yağımızın içerisine baharat ve tuzumuzu ekleyip sebzelerimize döküp karıştıralım.
  • Sosuyla karıştırdığımız sebzeleri fırın tepsimize alalım.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Bu sırada domates sosumuzu hazırlayalım.2 adet domatesi rendeleyip tavamıza alalım salçasını tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine hazırladığımız domates sos ve yoğurt dökelim(sarımsak kullanmadım ben).
    Afiyet olsun.