18 Temmuz 2022 Pazartesi

Köz Kırmızı Biber Çorbası Tarifi

 

Köz Kırmızı Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet pancar
  • 1 dilim taze zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su

Köz Kırmızı Biber Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberlere bıçakla birkaç kesik atarak fırında 20 dk közlenmeye bırakın.
  2. Tencereye sıvı yağ, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları koyup, iyice yumuşayana kadar karıştırın.
  3. İçine rendelenmiş havuç ekleyip biraz kavurun. Sonra haşlanmış pancar ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. En son közlenmiş (kabukları soyulmuş) ve küp küp doğranmış biberleri ekleyin.
  5. Sıcak su ve baharatını ilave edip tüm malzemeler yumuşayınca blendırdan geçirin.
  6. Üzerine rendelenmiş peynir ile de servis yapabilirsiniz. 

Kuru Börülce Yemeği Tarifi

 

Kuru Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • . 2 su bardağı sıcak su
  • tuz

    Kuru Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börülceyi bir gece önceden suda bekletin.
  • Bekleyen börülcenin suyunu süzüp, tencereye alın.
  • Üzerine tekrar su koyup, yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen börülcenin suyunu süzün.
  • Diğer yandan tencereye zeytinyağı koyup, ince doğranmış soğanları ekleyip, kavurun.
  • Ardından doğranmış yeşilbiber ve havucu ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra salçayı ekleyip, 3-4 defa karıştırın.
  • Daha sonra suyu ve börülceyi ekleyin.
  • Tuz ve 1 adet kesme şekeri de ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte pişirin.

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • ︎ 1 su bardağı süt
  • ︎ yarım su bardağı su
  • ︎ 2 yemek kaşığı yoğurt
  • ︎ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ︎ 1 yemek kaşığı toz şeker
  • ︎ 1 paket instant maya
  • ︎ 1 tatlı kaşığı tuz
  • ︎ 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • ︎ 350 gram kavurma
  • ︎ 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ︎ 1 soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • ︎ 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Dışına sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

    Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir karıştırma kabına süt, su ,yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı koyalım ve karıştıralım. Daha sonra unla beraber tuzunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Streçle üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • İç harcı için 1 tatlı kaşığı tereyağını tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra kavurmalı ekleyip bir çay kaşığı da pul biber ekleyelim. 5 dk kavurup ocaktan alalım soğuması için başka bir kaba koyalım.
  • Hamuru 8 bezelye ayırıp uzunlamasına açalım. Ortasına kavurma ve kaşar peynirini ekleyip yanlardan kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 4 orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • Sarımsak
  • Tuz

Sosu için;

  • Baharat çeşitleri
  • Pulbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı suFırında Sebzeli

    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün tavuğu orta büyüklükte parçalar şeklinde keselim.
  • Patates, domates, biber, sarımsak da büyük keselim ve bir kaba alalım.
  • Farklı bir kapta sos malzemelerini ekleyip üzerine bir buçuk su bardağı su ekleyip karıştıralım.
  • İyice sosunu karıştırıp diğer malzemelerin üzerine ekleyelim.
  • Tuzunu damak zevkine göre ayarlayıp ekleyelim ve 200 derece fırında iyice pişmesini bekleyelim. Tadı oldukça güzel pratik bu yemeği yapmanızı tavsiye ediyorum

Künefe Tarifi

 



Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf (Ben suntat markasını kullandım)
  • 3 paket mozzarella
  • 250gr tereyağ

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Biraz limon suyu

    Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu güzel karıştırıp ocağa koyuyoruz. Ben 15 dakika kaynatıp limon suyu katıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp altını kapattım.
  • Kadayıfı ambalajında çıkarttıktan sonra biraz dinlendiriyoruz. Sonra hepsini küçük kesiyoruz ve erittiğimiz tereyağı ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  • Ben künefe tabakları kullandım ama büyük borcum içindede olur.
  • Bir kat kadayıf serip 3 parça mozzarella koyup tekrar kadayıf üstüne koyup bastırıyoruz.
  • Diğer tabaklarıda aynı işlemleri yapıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dikkatli pişirelim fırınlar farklı pişiyor.
  • Piştikten sonra biraz bekledikten sonra soğuk şerbet gezdirilir ve kaymak ve çam fıstığı ile süsleye bilirsiniz. 

Islak Kek (Brownie Tadında Bol Soslu) Tarifi

 

Islak Kek (Brownie Tadında Bol Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağ
  • 3 bardak süt
  • 2.5 bardak şeker
  • 4-5 yemek kaşığı kakao (100gr kadar)
  • 4 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un

    Islak Kek (Brownie Tadında Bol Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin, 2 su bardağı süt, 2 bardak şeker ve 4kaşık kakaoyu bir tencereye alıp ocağın altını açıyoruz. Tüm malzemeler homojen hale gelinceye kadar ısıtıyoruz ve ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir kaba 4 yumurtayı alıp, yarım bardak şeker ile iyice köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız karışımdan 2. Su bardağı ayırıp, kalanı yumurtanın içine döküyoruz. Biraz karıştırıp unu ve kabartma tozunu ve kalan kakaoyu ekliyoruz.
  • Hazırladığımız karışımı yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Fırına verip 20 25 dk pişiriyoruz.
  • Kalan sosun içine 1 su bardağı süt daha ekleyip biraz ısıtıyoruz.
  • Keki fırından alıp, bir şiş veya kürdanla bolca delikler açıp, üzerine kenara aldığımız sosu boca ediyoruz. Keki dilimleyip, soğumaya bırakıyoruz.
  • Biraz dinlendirip, servis ediyoruz. Eğer kekimiz bekleyip, soğuduysa yani margarini donmuş olacağı için lezzetini kaybetmiş olacağından servis etmeden önce 30 saniyeliğine mikrodalgaya atmanızı tavsiye ederim. Mikrodalganız yoksa keki çok az fırında ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi

 

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tamamlayıcıları:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet çeri domates

    Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
  • Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
  • ⭐️⭐️ Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
  • Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır. Dilerseniz patates ve havuçları sosa katmadan biber ve domateslerle birlikte tepsiye de alabilirsiniz.
  • Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip 35 dakika daha pişirilerek süre tamamlanır.
  • 🌟Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden, herkes fırının huyunu bilir. 😁😁 Kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.

    💚Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazırdır. 😊💕🎉💫

    Afiyet olsun🌸

Nefis Patlıcanlı Kabaklı Yaz Yemeği Tarifi

 

Nefis Patlıcanlı Kabaklı Yaz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 irice domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım kapya biber
  • 1 yeşil biber

Kızartmak için;

  • Zeytinyağ

    Nefis Patlıcanlı Kabaklı Yaz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve kabağı parmak şeklinde doğrayıp kızartıyoruz.
  • Ayrı bir yerde az zeytinyağ da piyazlık doğranmış soğanı ve jülyen kesilmiş biberleri soteliyoruz. Üzerine küp doğranmış domatesi ekleyip hafif yumuşatıyoruz.
  • Kızarttığımız kabak ve patlıcanları domateslerin üzerine ekliyoruz.
  • En son sarımsakları ve yarım çay bardağı kadar sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte 20 dk kadar pişiriyoruz.
  • İster sıcak tüketin ister soğutup, yanında yoğurtla tüketin nefis bir yemek bence👍herkese şimdiden afiyet olsun.

Mısır Unlu Kurabiye Tarifi

 


Mısır Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı içine akı üzerine
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Mısır Unlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki  tereyağı, sıvı yağ,  yumurta sarısı ve pudra şekerini alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu, mısır unu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı.
  • Şekillendirmek için hamurdan bir parça alıp avuç içerisinde yuvarlayarak şekillendirelim.
  • Kurabiyelerin üzerini önce yumurta akına daha sonra susama batıralım.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralık olacak şekilde yerleştirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Mısır unlu kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Cıllık Tarifi

 

Cıllık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un (Unu kontrollü ekleyeyim akışkan bir hamur olacak)

Üzerini yağlamak için;

  • Margarin

    Cıllık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri mikserde çırpın.
  • Yağsız tavayı ocağa alın ve ısındıktan sonra tavayı yağlamadan bir kepçe dolusu hamurdan döküp, kepçenin arkasıyla hamuru yayın.
  • Kısık ateşte üzerindeki gözeneklerin hepsi kaybolana kadar pişirin (Biraz kalın bir hamur olacak ince olmayacak onu siz ayarlarsınız)
  • Pişen hamurun üzerine margarin ile yağlayın hamur bitene kadar bu işleme devam edin her pişen hamuru yağlamayı unutmayın hamur olan kısmı yağlanacak tek taraflı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3,5-4 su bardağı un

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kurabiyemizin hamurunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur toparlanana kadar unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Tırtıl kurabiyelerimizi şekillendirelim. Kurabiye hamurumuz hazır olduktan sonra tırtıl kurabiye kalıbı ile yaratıcılığınıza bağlı olarak kurabiyelerinizi şekillendirin. Tırtıl şeklinde yapmak için hamurdan bir parça alarak kalıba yerleştirelim. Baş parmağımızla hamura bastıralım ve tepsiye tırtıl şeklinde hamuru sıkalım. Tüm malzeme bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
  • Kurabiyelerimizi pişirelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Servis edelim. 

Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi

 

Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
  • Vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 80 gram bitter yada sütlü çikolata

    Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki çırpıyoruz kek için oda sıcaklığında 3 yumurta ile şekeri köpürene dek çırpıyoruz sonrasında yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz, çırpıyoruz.
  • Kek kıvamına gelince yağladığımız dikdörtgen borcam a yayıyoruz 170 derecede yaklaşık 25 dk pişme kontrollü pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Krema için; tüm katı malzemeleri vanilya hariç süte ekleyip çırpıyoruz ocağa alıp kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kek soğuyunca üzerini süt ile ıslatıyoruz delikler açıp ıslatın.
  • Daha sonra ılımış olan muhallebiyi kekin üzerine yayıyoruz. Düzleyip ganaj yapımına geçiyoruz kremayı ocağa alıp kaynamadan alıyoruz altını kapatıp 80 gram çikolatayı içinde eritiyoruz ve muhallebinin üzerine yayıyoruz.
  • Bir gece buzdolabın da bekletip dilimleyip süsleyin tadı çok güzel oluyor ama vakit yok ise bir kaç saat sonra da güzel oluyor. Afiyet olsun