19 Temmuz 2022 Salı

Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi

 

Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300 gram kemiksiz tavuk eti
  • 200 gram mantar
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber tuz

Krep için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcını hazırlayalım tavukları soteleyelim. Mantarları ilave edelim bir sürede bu şekilde soteleyelim. İçine sebzeleri ve salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. İyice kavrulunca ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Krepleri hazırlayalım önce yumurtayı çok iyi çırpalım. Sütü ve suyu ilave edelim azar, azar unu ilave ederek çok iyi çırpalım pütürsüz kıvam elde edelim.
  • Tavaya iki kepçe kadar harçtan yayalım arkalı önlü pişirelim. Beşamel sosunu hazırlayalım. Sıvıyağ ve tereyağını eritelim unu ekleyelim çok az kavuralım sütü ekleyip, kıvam alana kadar karıştırarak kaynatalım.
  • Kreplerin içine harçtan iki yemek kaşığı koyalım dört ucundan birleştirip katlayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak tüketelim. 



El Açması Baklava Hamurundan Çıtır Çıtır Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm ,elma fark etmez)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • Açmak için;

    • Buğday nişastası (mısır nişastası da olabilir)

    İç malzemesi için;

    • 3 orta boy patates
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı toz biber
    • 1 çay kaşığı pul biber

    İç ve dış sosu için;

    • 2 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle büyük bir kabın içine ılık süt, sıvı yağ, tuz,sirke ve kabartma tozunu ilave edelim bi güzel karıştıralım.
    • Unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
    • Ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
    • Hamurun üstünü kapatalım en az 15 dakika dinlendirmeye alalım.
    • O sırada patatesleri soyup haşlayalım.
    • Küçük bir tencereye doğradığımız soğanımızı kavuralım.
    • Soğanlar pembeleştikten sonra salçamızı ekleyip kavuralım.
    • En son haşladığımız patatesi ve baharatları ekleyip patatesleri çatalla ezelim 2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.
    • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olacak şekilde koparalım ve yuvarlayalım. Bende 20 adet beze çıktı.
    • Hamuru ilk önce merdane yardımıyla tek tek açalım ve aralarına nişasta serpelim.
    • Oklava ile hamur çok ince olmayacak şekilde açalım.
    • Yufkanın içine süt ve sıvı yağ sosumuzdan fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
    • Patates harcımızdan da yaydıktan sonra böreği saralım ve bıçak yardımıyla 4 e bölüp keselim.
    • Bu şekilde böreklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim ve üzerine sosumuzu fırça yardımıyla sürelim.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımıza verelim.
    • Üzeri pembeleştikten sonra fırından alalım.
    • Servise hazır.

      Afiyet olsun 😊👌.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için;

  • 3 büyük boy elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı margarin

    Nasıl Yapılır?

  • Elmaları rendeleyip küçük bir tencereye alın.
  • İçine şeker ve tarçını ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Bir kaba hamur malzemeleri un hariç ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ardından unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Şekil olarak resimde gördüğünüz patates şekillendirici ile şekil verebilirsiniz.
  • İç harcı içine koyup ağzını kapatın ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından aldığınız kurabiyeleri üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Acısız Ezme Salata Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet iri domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • 7-8 sap maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Domatesin kabuğunu soyarak minik minik doğrayıp salata kabına alalım.
  • Üzerine kapya ve yeşil biberi, kuru soğanı, sarımsağı ve inci kıyım kıydığımız maydanoz birleştirelim.
  • Ayrı bir karıştırma kabına salçayı, yağ, nar ekşisini, limon suyunu, nane ve tuzunu katıp salça incelinceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu salatamızın üzerine gezdirelim.
  • Kaşıkla bir kaç tur karıştırarak tüm malzemelerin birbiriyle bütünleşmesini sağlayalım.

Erik Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1-2 kilo erik
  • 6-7 adet acı sivri biber
  • 12-14 diş sarımsak
  • 1-2 tane defne yaprağı (Vişne yaprağıda olabilir)
  • Her kavanoza 1yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • Kaynayan su
  • Bir kaç cam kavanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Cam kavanoza bir iki diş sarımsak, bir iki tane defne yaprağı (Benim defne yaprağım bitiği için vişne🍒yaprağı kullandım) ve bir tane acı sivri biber koyun sonra içine erik🥭🥭🥭meyvesini doldurun.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin (Tuz miktarı kavanozun ölçüsüne göre değişir) ve kaynayan suyu üzerine dökün ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edip, kavanozun ağzını kapatın.
  • Sonra kavanozu ağzı aşağı koyun ve soğuduktan sonra kış için saklayın. 

Soğuk Buzlu Kahve Tarifi

 

Soğuk Buzlu Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı gold kahve
  • Buz küpleri (Miktarı isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Süt

    Soğuk Buzlu Kahve Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden hazırladığımız buz küplerini bardağa alıyoruz.
  • Sıcak su ile açtığımız kahveyi, şekerini ekleyip, çırpıcı yardımıyla köpürtüyoruz.
  • Buz küplerinin üzerine ekledikten sonra üstümüzü ilave ediyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak bardağı çikolata sosu, yada farklı aromalarla renklendirebilirsiniz

3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

 

3 Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri veya normal şeker serpin

    3 Malzemeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip iyice elinizle veya kaşıkla karıştırın. Unu azar azar katıp elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimize pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

10 Dakikada Fıstıklı Krokan Tarifi

 

10 Dakikada Fıstıklı Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş ikiye bölünmüş fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 çorba kaşığı kadar pekmez

    10 Dakikada Fıstıklı Krokan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şekeri teflon tavada alalım kısık ateşte eritelim yakmadan erince şeker, tereyağ ilave edelim karıştıralım.
  • Fıstıklarıda ilave edelim, üzerine pekmezi dökelim. Hepsi bir birine karışınca yağlı kağıda dökelim ortaya dökelim.
  • Yağlı kağıdın kenarlarını üzerine kapattım oklavayla biraz bastıralım her yerinden çok inceltmiyoruz.
  • Kağıdı açıp, ince olan yerleri şekil verelim, sonra keselim az soğuyunca servis tabağına alalım afiyet olsun.
  • Not: Benim oldukça bol fıstıklı oldu siz daha az olsun derseniz biraz eksik fıstık kulanın.

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tarifi

 



Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
  • 5-6 çay bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ilave edip, yoğurmaya başlayalım kulak memesi bir hamur elde edelim.
  • Üzeri kapalı 30 dakika dinlendirelim.
  • Tezgaha un serpip, 0,50 cm kalınlığında merdane yardımıyla hamuru açalım, uzun şeritler halinde kesip, kareler kesin.
  • Kızgın yağda arkalı öğünlü kızartın. Çok çabuk kızarıyor dikkat edin.



Dondurmalı Yaz İçeceği (Her Meyveyle Yapabilirsiniz) Tarifi

 

Dondurmalı Yaz İçeceği (Her Meyveyle Yapabilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase karadut
  • 2 top dondurma
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı karadut özü (Bal da olur)

    Dondurmalı Yaz İçeceği (Her Meyveyle Yapabilirsiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba tüm malzemeler alınıp blender ile çekilir. Homojen bir kıvam aldıktan sonra içime hazır😋
  • Ben dondurma olduğu için buz kullanmadım ama daha da soğuk olsun istiyorsanız buz küpleri de ekleyebilirsiniz. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık, sevgiler

Salçalı Soslu Noodle Tarifi

 

Salçalı Soslu Noodle Tarifi İçin Malzemeler

  • 180 gr noodle

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Salçalı Soslu Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salçalı sosu için öncelikle domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağını alalım ve içerisine doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
  • Sarımsakların kokusu çıkmaya başladığında domatesleri ekleyelim. Karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Noodle’ı pişirmek için uygun bir tencerede suyu ısıttıktan sonra noodle’ı ilave ederek  dakika kadar pişirelim.
  • Domatesler yumuşadıktan sonra sosun içerisine salçayı, tuzu, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Domatesler tamamen ezildikten sonra sosun içerisine pişen noodle’ları ekleyelim ve güzelce karıştırdıktan sonra servis edelim.  Bu tarifte kullandığımız noodle sosunu dilediğiniz farklı makarnalarda da kullanabilirsiniz. 

Fırında Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet domates
  • 10 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 domatesin içi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ½ demet maydanoz
  • Damak tadına göre tuz karabiber pulbiber kuru nane
  • Zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kalan domates içi
  • Tuz

    Fırında Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domatesler bir güzel yıkanır. Ardından üst kısımları altta kalacak şekilde kesilir. Bu aşamada lütfen baş kısımlarını tam kesmeyin.
  • Domatesin içlerini bir kaşık yardımıyla boşaltın. Dolma içini bildiğiniz biber dolması gibi hazırlayın. Bu aşamada lütfen 3 domates içini rondodan iyice geçirip, dolma harcına ilave edin.
  • Domatesleri bir güzelce kaşık yardımıyla doldurun ve ısıya dayanıklı borcama dizin.
  • Kalan diğer domates içlerini 1 bardak sıcak şu 1 yemek kaşığı salça ve tuz ile rondodan geçirip, domateslerin üzerine gezdirin.
    1 adet yağlı kağıdı ılık suda ıslatıp, sıkın sonra düzgünce domateslerin üzerini kapatın.
  • Şimdi dolmaları ilk önce 250 derece fırına suyu kaynamaya başlayana kadar verin.
  • Daha sonra fırın ayarını 200 derece indirin ve bu şekil 50 dakika daha pişirin. Ben yanına patates püresi ve salata yaptım. 

18 Temmuz 2022 Pazartesi

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi

 

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı un
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Et suyunuz varsa su ile yarı yarıya koyun yoksa et bulyon kullanabilirsiniz

    Yeşil Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayıp dörde bölün ve küp küp doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağ ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan una kabakları ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Ardından suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kabaklar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp çorbayı blenderdan geçirin.
  • Baharatları ilave edin sıcak sıcak servis edin