Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 300 gram kemiksiz tavuk eti
- 200 gram mantar
- 2 adet kırmızı biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber tuz
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcını hazırlayalım tavukları soteleyelim. Mantarları ilave edelim bir sürede bu şekilde soteleyelim. İçine sebzeleri ve salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. İyice kavrulunca ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Krepleri hazırlayalım önce yumurtayı çok iyi çırpalım. Sütü ve suyu ilave edelim azar, azar unu ilave ederek çok iyi çırpalım pütürsüz kıvam elde edelim.
- Tavaya iki kepçe kadar harçtan yayalım arkalı önlü pişirelim. Beşamel sosunu hazırlayalım. Sıvıyağ ve tereyağını eritelim unu ekleyelim çok az kavuralım sütü ekleyip, kıvam alana kadar karıştırarak kaynatalım.
- Kreplerin içine harçtan iki yemek kaşığı koyalım dört ucundan birleştirip katlayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak tüketelim.