Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı kavrulmuş mısır unu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Oda ısısına gelen tereyağına, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenip kaşık ile karıştırılır.
- Mısır unu ve kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır.
- Kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- İstenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
- Her bir beze avuç içimizde biraz açılır. Beyaz peynir koyulur ve oval şekil verilen poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
- Son olarak susum da serpilir ve 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri güzelce kızarana kadar pişirilir.