Malzemeler
- 3-4 adet yufka
- 500 gram mantar
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Sosu için;
- 1 kase su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı yağ koyduğumuz tavamızda kavuralım.
- Üzerine temizleyip doğradığımız sebzelerimizi ekleyip suyunu salıp hafif çekene kadar pişirelim.
- Son olarak salça,baharat ve tuzumuzu da ekleyerek bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Yufkalarımızı üçgen şeklinde dilediğimiz boyutlarda keselim.
- Su ve yağ karışımından fırça yardımıyla üzerine sürüp harcımızdan da koyarak rulo şeklinde saralım.
- Bütün yufkalarımıza aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine kalan sosumuzu sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda pişirelim.
Enfes böreklerimiz servise hazır