26 Temmuz 2022 Salı

Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kreması için:

    • 500 ml süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya (veya vanilya özü)
    • 1 kutu kremanın yarısı

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce keki yapalım.Uygun bir kaba yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
    • Ardından tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
    • Kelepçemizin üzerine dökelim 160°’de ortalama 20 25 dakika kadar pişirelim.
    • Kremamızı yapalım.
    • Uygun bir tencereye tüm malzemeleri ekleyelim krema hariç ve çırpalım.
    • Ocağın üstüne kısık ateşte pişirelim.
    • Koyulaşınca altını kapatalım ılığıma bırakalım.
    • Son olarak yarım kutu paket kremamızı ekleyelim.
    • Kekimizi alalım ortasını bölelim kremayı ekleyin üzerine de diğer keki ekleyelim.
    • Son olarak sunumu için pudra şekerini serpiştirilen deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Rüyası Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 25 gram kakao (elenmiş)
  • 1 paket vanilya (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 3 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Bitter çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba yumurta ve şekeri çırpın beyaz olana kadar.
  • Sonrasında tüm malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
  • Kelepçenin altına yağlı kağıt ekleyin ve karışımı dökün.
  • 170 derece ortalama 45 dakika kadar pişirin.
  • Çikolata sos için.Unu, şekeri, kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından sütü ve suyu ekleyin karıştırın kısık ateşte kıvamı gelene kadar.
  • Son olarak ocaktan aktıktan sonra bitter çikolatayı ekleyin.
  • Kreması içinde bir kaba 2 poşet şanti ve sütü mikserle karıştırın kıvamı gelene kadar son hindistan cevizini ekleyin.
  • Pişen kekimizi ikiye bölün.
  • Üst kısmını üzerini kesin.
  • Üstünü düz haline getirin ve kelepçenin altına koyun.
  • Sonrasında krem ekleyin ve diğer kekimizi koyalım.
  • Son olarak sosumuzu dökelim ve buzdolabında bir kaç saat bekletin servis yapmadan önce.

Cepli Poğaça Tarifi

 



Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya (yarım yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (ben 5,5 kullandım una göre değişiyor)

Araları için:

  • Yarım çay bardağından da az sıvı yağ
  • Kaşar peyniri, marul, domates, salatalık

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba ısıttığımız ılık sütü mayayı şekeri ve tuzu elinizde güzelce karıştırın.
  • Ardından tüm malzemeleri ekleyin onu da yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ardından mayalanmaya bırakalım yaklaşık 30 40 dakika kadar.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
  • Ben yaklaşık 14 adet çıkardım.
  • Elimizde açtığımız hamuru ortasını yalayıp iki kat haline getirelim bir daha yalayın üçüncü kata getirin yani üçgen halinde olacak.
  • Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıdı koyun ve aralıklı dizin.
  • Üstüne de yumurta sarısını ve susam ekleyip 180°’de önceden ısıtılmış fırında gönderin yaklaşık 15 20 dakika kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkan poğaçalarımızın ceplerine domates, kaşar peyniri, marul, salam ne isterseniz koyabilirsiniz. Afiyet olsun 

Izgara Tadında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk incik
  • 2 adet patates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan birini fırında pişiriyoruz diğerini servis ederken kullanıyoruz
  • 2 adet domates

Marine için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diș sarımsak ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzerine

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı tavukları bir kaba alıp üzerine baharatlarını ezilmiş sarımsağı ,sıvı yağını, tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Patatesleri soyup yıkayalım elma dilimi şeklinde keselim.
  • Fırına dayanıklı bir kaba alalım. Bi tarafına patatesleri ve kabuğu soyulmuş kuru soğanı koyalım.
  • Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25,30 dk pişirelim.
  • Biberleri yıkayıp kenara alalım tavuklar piștikten sonra fırın telinin üzerine biberleri koyup hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Diğer kurusoğanı piyazlık doğrayalım üzerine tuz ve biraz isot ekleyip iyice ovalayalım.
  • Pişen tavuk etlerini patatesleri biberleri ve piyazlık kuru soğanları servis tabağına alalım üzerini ince kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyetler olsun.

Raffaello Tarifi

 

Malzemeler

( bardak ölçüm 220 ml)

  • 3 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 600 gram krema3 paket krema sertleştirici
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1000 gram mascarpone
  • 12-15 tane raffaello
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kremayı krema sertleştirici ilave edin ve yüksek ayarda krema kar haline gelene kadar çırpın.
  • Ardından şeker, mascarpone ve ufalanmış raffaello yu ekleyin dikkatli şekilde karıştırın.
  • Kullanmış olduğum kalıbın ebatı 32 × 22. Kedidili bisküvileri süte batırıp çıkarın ve kalıba yerleştirin.
  • Üzerine kremanın yarısını dökün ve düzeltin.
  • Üzerine bir kat daha süte batırılmış kedi dili bisküvisi sıralayın ve en son geri kalan kremayı üzerine boşaltın ve düzeltin.
  • Mümkünse 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  • Ardından üzerine 5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi serpiştirin.
  • Servis yaparken üzerlerine birer tane raffaello koyup sunabilirsiniz. Afiyet olsun🥰Not: küçük kalıp kullanırsanız malzemenin yarısı yeterli olacaktır.

Etli Güveç Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 7 tane sivri biber
  • 3 tane kapya biber️
  • 4 tane domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 750 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti

Sosu için:

  • 2 yemek kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Güvecin içine etleri diziyoruz.
  • Diğer malzemeleri büyük büyük doğruyoruz.
  • Sırayla diziyoruz.
  • Patlıcanları, biberleri, domatesleri ve sarımsakları, üzerine bir sıra daha et ve sosunu karıştırıp üzerine döküyoruz ve bir kaç küp tereyağı koyup, üzerini kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişiriyoruz.

Vişne Kompostosu Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 kg vişne
  • 3 lt su
  • 3 su bardağı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri sap ve yapraklardan arındıralım. Güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartalım. Vişneleri çekirdek çıkarma aparatı ile çıkartabileceğiniz gibi pipet ya da çatal iğne ile de kolaylıkla çıkartabilirsiniz.
  • Ardından vişneleri tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek karıştıralım ve ocağı yakalım.
  • Vişneler kaynamaya başladıktan 15 dk. sonra şekeri ilave ederek karıştıralım.
  • 15 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak, bekletmeden kavanozlara dolduralım. Ben yarım litrelik kavanozlarla  adet vişne kompostosu elde ettim.
  • Kavanozların ağız kısmını silerek kullanılmamış yeni kapaklar ile sıkıca kapatalım. Kapaklar eski olduğunda hava alıp bozulabiliyor.
  • Vişne kompostomuzu güneş almayan serin bir yerde muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Not: Şeker miktarını biz kendi damak tadımıza göre ayarladık. Pişirme esnasında test edip ilave edebilirsiniz. Su miktarını da daha az tutup konsantre komposto yapabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman su ilave edip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

    Vişneleri aynı şekilde yıkayıp temizledikten sonra buzdolabı poşeti ile de buzluğa kaldırabilirsiniz. Biz o şekilde de yapıyoruz. Evde 2 yaşın altında 2 çocuk olduğu için onlara gönül rahatlığı ile içirebileceğimiz meyve sularımız kışın istediğimiz zaman hazır oluyor.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı ( reis ) köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı rondodan çekilmiş domates püresi
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 12 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yedi bahar
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 4 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle isot ve zeytinyağı ,biber salçasını ,nar ekşisiyle birlikte baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Diğer malzemeleri hazırlanana kadar salçalı sosu bekletin.
  • Maydanozları ince ince doğrayın.
  • Taze soğanı ince ince doğrayın.
  • Ardından bulguru mutfak robotun yoğurma hazinesinin içine bırakın.
  • Ardından kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın bulgurun üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı bırakın.
  • Ardından domatesleri ve sarımsakları birlikte rondodan iyice çekin ve bulgurun üzerine bırakın ben tezgah üstü robotun yardımıyla 5. Kademede çalıştırarak 35 dakika sonra hazırladığım maydanoz ve taze soğanı ilave ederek tekrar robotta düşük seviyede karıştırarak yaklaşık benim robotta toplamda 40 dakikada çiğ köftem hazırdı .
  • Köftemiz hazır duruma gelince hafif avuç içinizi yağlıyarak köfteden parçalar halinde koparıp avuç içinde şekil vererek servis tabağına bırakın marol limon eşliğinde servise hazırlayın afiyet olsun.

Üçgen Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • İç harcı için;

    • 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

    Üzeri için;

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle üçgen böreğin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, su,  sıvı yağ ve sütü alarak karıştıralım.
    • Tezgaha yufkamızdan 1 tanesini serelim ve üzerine sosumuzdan gezdirelim. Fırça ile her yerine gelmesini sağlayalım.
    • Üzerine 2. kat yufkayı serelim ve tekrar soslayalım. Son olarak 3. kat yufkayı da serelim ve soslayalım.
    • Lor peyniri, kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcını yufkalarımızın üzerine eşit bir şekilde serpiştirelim.
    • Böreği sarmak için yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlayalım.
    • Daha sonra bize yakın olan tarafından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo halinde ortaya kadar saralım.
    • Ortaya geldikten sonra yufkanın karşı kenarını da rulo halinde saralım ve ruloları ortada buluşturalım.
    • Bıçakla ruloların birleştiği kısmı uzunlamasına keselim ve ruloları birbirinden ayıralım.
    • Ardından ruloları üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
    • Tüm ruloları dilimledikten sonra böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
    • Üzeri için yumurta ve sıvı yağı bir kasede karıştıralım. Ardından fırça ile üzerlerine sürelim.
    • Son olarak susam serptiğimiz üçgen böreklerimizi önceden ısıtılmış 170°C  alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda pişen börekleri fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Red Velvet Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı +1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası(kontrollü ekleyelim)

Kreması;

  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 300 gr tuzsuz beyaz peynir veya labne
  • 1 poşet krem şanti

    Nasıl Yapılır?

  • Tüm kuru malzemeler bir kap içerisine elenir.
  • Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şeker mikser ile çırpılır.
  • Yumurta teker teker eklenip çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır.
  • Kuru malzemeler de yavaş yavaş eklenerek mikserle çırpılır.
  • En son gıda boyası da eklenerek kırmızı renk alana kadar çırpılır. İstediğiniz büyüklükte kek kalıbına yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde dağıtarak 170-180 derece ısıtılmış fırında kürdan testi ile kontrol ederek yaklaşık 20-25dk pişirilir.
  • Krema için: Tereyağını ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  • Üzerine 300 gr labne ve 1 poşet toz kremşanti ekliyoruz.
  • Köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremamızı sıkma torbasına alıp dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
  • İstediğiniz büyüklükte ve katta dilimlediğiniz kekin aralarını ve üstünü kremamızla kaplıyoruz.