Malzemeler
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım limon suyu
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biberleri yıkadıktan sonra biberlerin üzerine bıçak yardımıyla delikler açın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye soğan ve biberleri dizip 200 derece fırında 45 dakika arada çevirerek közleyin.
- Biberler daha erken közlendiği için fırından alarak bir poşetin içine koyup ağzını bağlayın 10 dakika bekleyin ve kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
- Közlenip yumuşayan soğanları fırından alıp soğanların ortalarına bastırarak kabuklarından ayırın.
- Uç kısımlarını alıp ikiye bölerek piyazlık şekilde doğrayın.
- Biberleride soğanlar ile aynı büyüklükte doğrayıp salata kasesine alın.
- Üzerine damak tadınıza göre miktarını ayarladığınız zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve ince ince doğranmış maydonozu ekleyin.
- Salatayı karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.