Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım şişe sade soda
- Tuzsuz lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Kalan sos
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğin sosu için uygun bir kapa malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
- Farkı bir kaba tuzsuz lor peynirini, tuzu ve küçük küçük doğranmış maydanozları ilave edip karıştırıyoruz.
- İlk yufkayı tezgaha alıyoruz.
- İkinci yufkayı da üzerine serip sostan her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz
- . 3. Yufkayı ekleyip tekrar sostan ekleyip sürüyoruz.
- 4. Ve 5. Yufka için de aynı işlemi uyguluyoruz.
- Daha sonra uzun olan kısmına iç harcımızdan yine uzunlamasına ekliyoruz.
- Rulo şeklinde sarıyoruz.
- Uzunlamasına olacak şekilde 4 eşit parçaya kesiyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz.
- Kalan yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
- Tereyağını erittikten sonra kalan sosun içerisine ekliyoruz.
- Fırın tepsisinde sıralanmış olan böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Dinlenmesi, sosunu iyice çekmesi için 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama yarım saat pişiriyoruz.
- Aşık olacağınız çıtırtıdaki bu lezzeti fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
İç harcı için;
Üzeri için;