Malzemeler
- 5 yufka
İç harcı için;
- 5-6 haşlanmış patates
- 1 tane iri kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için sıvı yağ tavaya alınır, küçük küçük doğranmış soğanlar üzerine eklenir. Rengi hafif dönen soğana haşlanmış patatesler elimizle ezilerek ilave edilir.
- Son olarak baharatlar ilave edilerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Derin bir kasede sosu çırpılır. Tezgaha bir yufka serilir. Üzerine fırça yardımı ile sosu sürülür.
- Daha sonra üzerine tekrar bir yufka serilir ve aynı işlem bu yufkayada uygulanır. 12 eşit parçaya kestikten sonra, yufkaların geniş kısmına iç harç koyulur.
- Kenarları biraz içe kıvrılarak börekler sarılır. Üzerine hazırladığımız yumurta karışımı sürülür ve 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü pişirilir (Kaydırmalı postta yapım aşamaları mevcuttur. İstediğiniz kadarını pişirip kalanını poşetleyip buzlukta muhafaza edebilirsiniz)