Malzemeler
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 4 patlıcan
- 1 kapya biber
- 1 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Patlıcan yemeği için öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
- Ardından patlıcanları geniş bir kap içerisine alarak tuz serperek su ile dolduralım ve 10-15 dakika kadar bekletelim. Üzerine bir tabak kapatarak yüzeye çıkmalarını engelleyebilirsiniz.
- Sarımsaklarımızın kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
- Soğanında kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Yeşil biber ve kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım.
- Kabuğunu soyduğumuz domatesi de küp küp keselim.
- Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine soğan ve sarımsakları ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Yeşil ve kırmızı biberi de ekleyerek biberler diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra salçayı, domatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Tuzlu suyun içerisinden çıkardığımız patlıcanları da ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Son olarak yemeğimize sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 25 dakika sonra, patlıcanlar yumuşadığında sade patlıcan yemeğimizi ocaktan alalım ve bir kaç dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!