18 Ağustos 2022 Perşembe

Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

 



Malzemeler

  • 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 patlıcan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 su bardağı sıcak su

     Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan yemeği için öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından patlıcanları geniş bir kap içerisine alarak tuz serperek su ile dolduralım ve 10-15 dakika kadar bekletelim. Üzerine bir tabak kapatarak yüzeye çıkmalarını engelleyebilirsiniz.
  • Sarımsaklarımızın kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanında kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım.
  • Kabuğunu soyduğumuz domatesi de küp küp keselim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine soğan ve sarımsakları ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Yeşil ve kırmızı biberi de ekleyerek biberler diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra salçayı, domatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tuzlu suyun içerisinden çıkardığımız patlıcanları da ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Son olarak yemeğimize sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Yaklaşık 25 dakika sonra, patlıcanlar yumuşadığında sade patlıcan yemeğimizi ocaktan alalım ve bir kaç dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Truffle Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 paket hazır kakaolu baton kek (200 gr)

Ganaj ı̇çin;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket bitter çikolata(80 gr)
  • İsteğe göre fındık veya ceviz içi
  • Dış kaplaması için;

    • 3 paket bitter çikolata

    Süsleme için;

    • 1 paket beyaz çikolata

       Nasıl Yapılır?

    • remamızı ocağa alıp altını açarak kaynama noktasına getirelim.
    • Altını kapatıp 2 paket çikolatamızı içine atarak erimesini sağlayalım.
    • Rondodan çektiğimiz keklerimizin üzerine ganajımızı ilave ederek yoğuralım.
    • Kabımızın üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
    • Çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlayalım.
    • Tamamını bu şekilde yuvarladıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar daha dinlendirelim.
    • Bu sırada 3 paket bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim.
    • Trufflemizi bir kürdana batırarak erittiğimiz çikolatamıza hızlı bir şekilde batırıp çıkartalım.
    • Tamamını batırmanız gerekmiyor.
    • Yarısına kadar çikolataya bulanmış olması yeterli.
    • Şimdi süsleme zamanı. Bir paket beyaz çikolatamızı yine benmari usulü eritelim.
    • Çikolatamızı sağlam bir buzdolabı poşetine alalım.
    • Uç kısmından çok küçük keselim.
    • Hazırladığımız trufflerimizin üzerine hızlı hareketlerle çizikler atalım.
    • Ve servise hazır.

      Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kolay Elmalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane elma

    Nasıl Yapılır?

  • Elmalı kek için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım, şeker eriyinceye kadar çırpalım. Ben tel çırpıcı ile çırptım ancak dilerseniz mikserde kullanabilirsiniz.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra bir adet pişirme kağıdını tezgaha serelim. Üzerine 22x22cm boyutlarındaki borcamı yerleştirerek pişirme kağıdının fazla olan kenarlarını keselim.
  • Borcamın içerisine kestiğimiz pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız kek harcını içerisine boşaltalım.
  • Kabuğunu soyduğumuz elmayı ince dilimler halinde dilimleyelim. Ardından elma dilimlerini kek harcının üzerine dizelim.
  • Hazırladığımız elmalı keki önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Pişen keki fırından alalım, daha hızlı soğuması için telin üzerine yerleştirelim.
  • Soğuduktan sonra tarçın ve pudra şekeri karışımından serpiştirerek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Okul İçin Sosisli Ve Sade Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta beyazı(sarısı üzeri için)
  • Küçük sosis(benim sosisler büyüktü ortadan ikiye böldüm)
  • Susam
  • Un

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt ve suyu ılıştırıp bir kaba alıyoruz.
  • Şeker ve mayayıya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yumurta beyazı ve yağımızıda ekliyoruz.
  • Sonra un ve tuzumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyorum.
  • Avucumuza sıvı yağ döküp hamuru toparlayalım ağzını kapatıp yarım saat mayalanması için kenarı koyuyoruz.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç içimizde açıp içine sosisi koyup kapatıyoruz.
  • Sade yapmak için yine ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  • Yumurta sarısını sürüp susamıda attıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz pembeleşince çıkarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun şimdiden

17 Ağustos 2022 Çarşamba

Anneciğimin Yaz Salatası Tarifi


 

Malzemeler

  • 10-12 orta boy patates
  • 3 orta boy salatalık

Sosu için:

  • 13-15 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

Üzerine yağı:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin ardından soyun.
  • Patates ve salatalıkları rendeleyin, ve geniş bir kaseye doldurun.
  • Sosu için tüm malzemeleri ayrı bir kaba alın iyice karıştırın ve salatanın üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Salataya servis tabağına alın ve güzelce şekillendirin.
  • Yağı için malzemeleri küçük bir tavaya alın köpürmeye başlayınca salatanın üzerine dökün ve servis yapın. Bu salatayı kaydetmeyi unutmayın yaz aylarında çok seveceğiniz bir lezzet

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıcak su tam üzerine geçecek kadar
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • Tuz damak tadınıza göre

     Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimekli dişe gelecek şekilde çok eritmeden haşlayın çünkü tekrar pilavla şişeceği için.
  • Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ilave edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ilave edip.
  • 2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen şeklinde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Fasulye Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çorba kasesi haşlanmış fasulye
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 7 su bardağı kaynar su
  • 1 tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye kaynar suyu ve pirinçi alıp haşlayalım.
  • Daha önceden haşlanmış fasulyelerimizide ekleyelim 2 dakika daha piştikten sonra tavuk bulyonumuzu ekleyelim.
  • Küçük bir kabın içine yumurta,unu ve yoğurdu ekleyip çırpalım.
  • Çorba suyundan bir kepçe alalım ve terbiyemize ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyemizi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim ve sürekli karıştıralım kesme olmasın.
  • Çorbamız kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
  • Küçük bir sos tenceresinde sıvı yağ, nane ve toz biberi kızdıralım ve çorbamızın üzerinde gezdirelim.Servise hazır.Afiyet olsun

Nefis Haydari Mezesini Birde Böyle Deneyin Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim ince rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Sos tavasına 1 yemek kaşığı tereyağı alınarak eritilir.
  • Üzerine nane ve tuz eklenir karıştırılır.
  • Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir ve soğumaya alınan tereyağlı karışım güzelce karıştırılıp hazır edilir.
  • Dilerseniz verev olarak dilimlenmiş salatalıkların üzerine sıkma torbası ile sıkarak servis edebilirsiniz. İsterseniz bir tabağa alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotuyla sunabilirsiniz. Her haliyle muhteşem bir meze👌🏻 umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık


Ön Kızartma Yapmadan, Musakkayı Birde Böyle Deneyin Tarifi

 

Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan (sayıyı artırabilirsiniz)
  • 1 kase kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış kapya biber
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış çarliston
  • 1 yemek tabağı kadar doğranmış sivri biber
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 kase domates püresi
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Birkaç dilim domates veya çeri domates

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları şeritli halinde kabuklarını soyalım ardından küp küp doğrayalım tuzlu suda bir 2 dakika bekletelim.
  • Daha sonra sularını süzdükten sonra üzerine sıvı yağ tuz ve karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış 200° fırına verelim.
  • Patlıcanları biraz közlendikten sonra bir yemek tabağı kadar hazırladığımız biberleri ilave ederek tekrar fırına verelim.
  • Onlar közlenirken uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağını ve doğranmış soğanımızı alarak biraz kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı ekleyelim kıyma suyunu çektikten sonra salçamızı domates püresi ve sarımsağı ekleyelim.
  • Çok az su ilave edelim ve tuz ve karabiber ekleyelim dilerseniz pulbiber de ekleyebilirsiniz benim kullandığım biber çeşitleri acı olduğundan dolayı ben tercih etmedim.
  • Sosunuzu hazırladıktan sonra patlıcanlarımızı fırından çıkartalım uygun bir tepsiye alalım ve üzerine hazırladığımız sosumızı dökelim üzerine birkaç tane domates yerleştirelim tekrardan fırına verelim.
  • Mutlaka bunu deneyin gerçekten çok hafif ve çok lezzetli oluyor tarifin videolu anlatımı ınstagram hesabımda mevcuttur oradan bakabilirsiniz,afiyet olsun.

2 Renkli Kesme Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 2 ile 2,5 su bardağı arası un
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Margarini, yumurtayı, vanilya ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım.
  • Ununu azar azar ekleyerek yoğuralım.
  • Hamuru 2 ye bölüp yarısını kakao ekleyip yoğuralım.
  • Her 2 hamuru 2 ye bölelim.
  • 2 kakaolu, 2 sade hamur elde edelim.
  • Şerit şeklini verelim.
  • Orta kısma 2 beyaz, yan kısımlarına kakaolu hamurları resimdeki gibi dizelim.
  • Hepsini elimize rulo yapar gibi bastırmadan yuvarlayalım.
  • 10 15 dakika kadar buzlukta bekletelim.
  • Parmak genişliğinde dilimler kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim 🥰Afiyet olsun.

İçi Dolgulu Tost Ekmeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 15 tane tost ekmeği
  • 500 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Bulamak için:

  • Un
  • Yumurta
  • Galeta unu

Ekmekleri yapıştırmak için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • Su

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

️️Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı: tavanın içerisine sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar renk aldıktan sonra küçük doğradığımız biberleri, havuç ve domatesi ilave edelim.
  • En son salça ve baharatları ilave edip biraz daha kısık ateşte pişirelim.
  • Tost ekmeklerini kenarı olmadan alın yoksa kesmek zorunda kalırsınız. Oklava yardımıyla tost ekmeklerini inceltelim.
  • Bir kenarına un ve su karışımı sostan sürelim ve külah şeklinde saralım.
  • Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa tostu bulayalım.
  • Kızgın yağda arkalı öğünlü kızdıralım.
  • Kızaran tostlarımızın içerisine kıymalı harçtan doldurup üzerine ister kaşar peyniri ister maydanoz veya öylece servis edebilirsiniz.
  • 💖Afiyet olsun