Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 silme çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı su
Kızartmak için;
- Ayçiçeği yağı
Kullanılan su bardağı 200 ml.
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına maya ve suyu alıp 10 dakika bekletin. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
- 4 su bardağı un, tuz, şeker ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. 4. Bardaktan sonra kontrollü ekleyerek ele hafifçe yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hamuru 20 -30 dakika ılık bir ortamda bekletin.
- Sonra hamuru 6 parçaya ayırın. Tezgahta hamurun bir tanesini elinizle rulo yapın. Rulodan yaklaşık 4 parmak eninde parçalar kesin.
- Kestiğiniz parçaya uzunlamasına kesik atın. Diğer 5 parça hamura da aynı işlemleri yapıp ısıtılmış sıvı yağda kızartın. Afiyet olsun.