Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket maya
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için )
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un (ele yapışan kıvamda olacak.markaya göre un kalitesi değişkenlik gösterebilir o nedenle yavaşça ekleyelim)
İç harcı için;
- 5 tane patates
- 1 tane soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ilk önce su, süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Ardından yumurta, sıvı yağ, unun bir kısmını ve tuz ekleyip yoğuralım.
- Gerektikçe un ekleyelim. Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra 1 saat mayalandıralım.
- Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup suda haşlayalım.
- Soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kavuralım. Salçasını da ekledikten sonra 2-3 tur karıştırıp ocaktan alalım.
- Haşlanan patatesleri çatalla ezelim sonra soğanlı harcı ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru 4 parçaya ayıralım. Her bir hamuru(dikdörtgen) açıp içine patatesli harçtan koyup kaşıkla her tarafına yayalım.
- Bıçakla dilim şeklinde keselim. üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Tepsiye dizip 30-40 dakika kadar tekrar mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.