Malzemeler
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı un
Yoğururken kullanmak için;
- 1 bardak su
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı reyhan ya da nane (Reyhan daha çok yakışıyor)
- Yarım bardak köfteleri haşlama suyundan
Üzeri için;
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kasede bulguru sıcak su ile ıslattıktan sonra 20 dakika dinlendirelim. Geniş bir tepsiye dinlenen bulguru ve diğer malzemeleri alıp yoğuralım. Ara ara su ilave edelim. Yoğurdukça kıvam alacaktır. Toplamda 1 bardak su kullandım.
- Hamurdan küçük parçala kopartıp elimizle uzun şekil verelim. Un serpiştidiğimiz tepsiye dizelim. Tencereye suyu alalım bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra köfteleri pişirelim. Köfteler suyun yüzeyine çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Salçalı sos için malzemeleri tavaya alalım ve kavuralım. Köftelerin haşlama suyundan yarım bardak ilave edelim.
- Kıvam alan sosa köfteleri ilave edip iki tur karıştıralım. Artık ocaktan alabiliriz.
- Köfteleri servis tabağına alalım, üzerine yoğurt sosu gezdirelim. Son olarak maydanoz serpiştirelim. Muhteşem bir kesinlikle tavsiye ediyorum.