Malzemeler
- 1 demet reyhan
- 1 litre kaynamış su
- 1 çubuk tarçın
- 3 4 tane karanfil
- Çeyrek limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Reyhanları öncelikle yıkayalım ve bir kaba alalım. Özellikle mor yaprakları fazla olanı tercih edin, rengini daha güzelleştiriyor ben bu yaz denk gelemedim maalesef benim reyhanım biraz yeşildi.
- Üzerine 1 litre kaynamış su ilave edelim daha sonra tarçın limon tuzu şeker limon dilimi karanfil ekleyelim ve bir tur karıştıralım.
- Ardından 15-20 dakikaya yakın demlenmeye bırakalım fazla reyhanları şerbetin içinde bekletmeyin acı tat vermesin demlendikten sonra süzün ve soğuk servis edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder