5 Eylül 2022 Pazartesi

Mangolu Pestil Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg mango
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık nişasta

    Nasıl Yapılır?

  • Mangolarımızı güzelce yıkayarak çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  • Çekirdeğinden ayrılan mango meyvelerini liflerinden ayırmak için kevgirden geçiriyoruz.
  • Püre haline gelen mangoların üzerine şekeri ekleyerek kısık ateşte hiç su koymadan kaynatıyoruz. Bizim mangolarımız çok olgun olduğu için oldukça tatlıydı,bu sebeple 1 su bardağı şeker ilavesi çok bile geldi siz kullandığınız meyvenin tatlılık oranına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Mango püresinden küçük bir kase ayırarak içine 3 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz.
  • Küçük bir kapta karıştırmamızın amacı nişastanın topak topak olmasını engellemektir.
  • Nişastalı karışımı yeniden tencereye ekleyerek koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
  • Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince olacak şekilde döküyoruz ve bir iki gün suyunu çekmesini,kuruyarak kıvama gelmesini bekliyoruz.
  • Yerken daha keyifli o0lması için çok fazla kurumasına izin vermemek gerekir. Ele yapışmaz ve sarılacak kıvamda olması yeterlidir.
  • Kuruyan pestiller makas ile ince uzun şeritler halinde kesildikten sonra içine tercih edilen kuru yemiş eklenerek çeşitli şekillerde sarılır. Ve tüketilir.
  • Uzun süre bozulmadan kalan bu tarifi elinizde olan bütün meyvelerden deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder