Malzemeler
- 2 kg mango
- 1 su bardağı şeker
- 2 kaşık nişasta
Nasıl Yapılır?
- Mangolarımızı güzelce yıkayarak çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Çekirdeğinden ayrılan mango meyvelerini liflerinden ayırmak için kevgirden geçiriyoruz.
- Püre haline gelen mangoların üzerine şekeri ekleyerek kısık ateşte hiç su koymadan kaynatıyoruz. Bizim mangolarımız çok olgun olduğu için oldukça tatlıydı,bu sebeple 1 su bardağı şeker ilavesi çok bile geldi siz kullandığınız meyvenin tatlılık oranına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
- Mango püresinden küçük bir kase ayırarak içine 3 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz.
- Küçük bir kapta karıştırmamızın amacı nişastanın topak topak olmasını engellemektir.
- Nişastalı karışımı yeniden tencereye ekleyerek koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince olacak şekilde döküyoruz ve bir iki gün suyunu çekmesini,kuruyarak kıvama gelmesini bekliyoruz.
- Yerken daha keyifli o0lması için çok fazla kurumasına izin vermemek gerekir. Ele yapışmaz ve sarılacak kıvamda olması yeterlidir.
- Kuruyan pestiller makas ile ince uzun şeritler halinde kesildikten sonra içine tercih edilen kuru yemiş eklenerek çeşitli şekillerde sarılır. Ve tüketilir.
- Uzun süre bozulmadan kalan bu tarifi elinizde olan bütün meyvelerden deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder