Malzemeler
Kek malzemeleri;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu sos için;
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için)
Nasıl Yapılır?
- Limonlu tart kekin keki için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak, şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar son kez çırpalım.
- Hazır olan kek hamurumuzu tereyağı ile yağlayıp çok hafif unladığımız 27cm’lik tart kalıbına boşaltarak düzeltelim.
- Ardından önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Kreması için tencereye un, şeker ve sütü alalım. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Tencereyi ocağa alalım, kremamızı kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Hazır olan kremamızı ocaktan alalım, soğuması için bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyelim.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Soğuyan muhallebimizi de kekin ortasına boşaltalım ve düzeltelim. Dolaba kaldırarak limonlu sosu hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Limonlu sos için tencereye şeker, nişasta, su, limon suyu ve zerdeçalı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Sosu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Dinlenen kekimizi dolaptan alalım, üzerine limonlu sosu gezdirelim.
- Limonlu tartımızı tekrar dolaba kaldıralım ve vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 3-4 saat dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder