6 Eylül 2022 Salı

Limonlu Tart Kek Tarifi

 

Malzemeler

Kek malzemeleri;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu sos için;

  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için)

    Nasıl Yapılır?

  • Limonlu tart kekin keki için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak, şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar son kez çırpalım.
  • Hazır olan kek hamurumuzu tereyağı ile yağlayıp çok hafif unladığımız 27cm’lik tart kalıbına boşaltarak düzeltelim.
  • Ardından önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Kreması için tencereye un, şeker ve sütü alalım. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Tencereyi ocağa alalım, kremamızı kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayan kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan kremamızı ocaktan alalım, soğuması için bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyelim.
  • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
  • Soğuyan muhallebimizi de kekin ortasına boşaltalım ve düzeltelim. Dolaba kaldırarak limonlu sosu hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Limonlu sos için tencereye şeker, nişasta, su, limon suyu ve zerdeçalı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Sosu ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen kekimizi dolaptan alalım, üzerine limonlu sosu gezdirelim.
  • Limonlu tartımızı tekrar dolaba kaldıralım ve vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 3-4 saat dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder