Malzemeler
- 700 gram kıyma (Kişi sayısına göre ayarlayın)
- 3 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1,5 çay bardağı pirinç (Haşlanmış)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ (Kıymanın yarısını kavurmak için)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Bulamak için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci yıkayıp tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ilave edip 15 dk kadar haşlıyoruz. Haşlanan pirinci ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tavaya zeytinyağ koyup soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz kıymanın yarısını tavaya alıp kavuruyoruz, kavrulduktan sonra bir kaba alıp ,soğumaya bırakıyoruz.
- Pirinç ve kavrulmuş kıyma soğuduktan sonra ayırdığımız diğer kıymanın içine ilave ediyoruz, yumurta, maydanoz ve diğer baharatlarını ekleyip yoğuruyoruz, yarım saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen harcımızı bir avuç kadar alıp yuvarlayıp yumurta şekli veriyoruz köftemizi tamamlıyoruz.
- Ayrı bir tarafta yumurta ve unu ayrı kaplara alıp köfteleri önce una bulayıp sonrada yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz, içi yumuşacık harika köftelerimizi sıcak servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder