5 Eylül 2022 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kg yoğurt (Tercihen ev yoğurdu)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane

    Nasıl Yapılır?

  • Özellikle çocukların bayıldığı bir çorba tarifi. Tadı ve pratikliğiyle gözdeniz olacak.
  • Öncelikle yoğurt, un ve yumurtamızı pişireceğimiz tencerede çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Daha sonra üzerine 3 şu bardağı şu ekleyip, şehriyelerimizi de katarak ocağa alıyoruz.
  • Sürekli karıştırmamız gerekli, yoksa topaklanır ve şehriyelerin de dibi tutar.
  • Ayrıca pişirme aşamasında asla tuz eklemiyoruz, yoksa çorbamız kesilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak pişirmeye devam ediyoruzz.
  • Şehriyelerimiz piştiğinde ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine tereyağını zeytinyağında eriterek nanelerimizi kızdıralım.
  • Bu aşamada çorbamıza tuzumuzu ve sosumuzu ekleyerek karıştıralım. Servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder