Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6,5 – 7 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, maya ve unun bir kısmı alalım ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Unu eklemeye devam ederek kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alana kadar hamuru yoğuralım.
- Ardından üzerini streçleyip temiz bir örtü ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve tekrar yoğurarak havasını alalım.
- Fırının su haznesine su dolduralım. Su haznesini fırına yerleştirelim ve lezzet buharı ayarında 180°C de fırını çalıştıralım.
- Hamuru tezgah üzerine alarak toparlayalım. Ardından birbirine eşit 16 parçaya ayıralım.
- Her parçayı elimizde yuvarlayarak şekil verelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde sıralayalım.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim.
- Poğaçalarımızı ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!