6 Eylül 2022 Salı

Sandviç Poğaça Tarifi

 


Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6,5 – 7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, maya ve unun bir kısmı alalım ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Unu eklemeye devam ederek kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alana kadar hamuru yoğuralım.
  • Ardından üzerini streçleyip temiz bir örtü ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve tekrar yoğurarak havasını alalım.
  • Fırının su haznesine su dolduralım. Su haznesini fırına yerleştirelim ve lezzet buharı ayarında 180°C de fırını çalıştıralım.
  • Hamuru tezgah üzerine alarak toparlayalım. Ardından birbirine eşit 16 parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizde yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde sıralayalım.
  • Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim.
  • Poğaçalarımızı ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder