Malzemeler
Su bardağım 240ml
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı tereyağ ( erimiş)
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- Yaban mersini
- 250g yaban mersini
- 1 fincan su
- 2 poşet toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 2 yaprak jelatin (6gram)
Nasıl Yapılır?
- Keki için:Derin bir kabın içerisine 3 yumurta ve şekeri biraz çırpalım ve kremayı ekleyip biraz daha çırpalım.
- Ardından tereyağ limon suyu, limon kabuğu rendesi vanilya ilave edip karıştıralım.
- En son kabartma tozunu unu ilave edip tekrar karıştıralım.
- Kek kalıbını yağlayıp harcımızın yarısını dökelim üzerine yaban mersini serpiştirip diğer kalan harçımızı aktaralım, 2-3 kere zemine vurup üzerine tekrar yaban mersini serpiştirin.
- 180 derece fanlı fırında pişirelim.
- Yaban mersini krema için:Öncelikle jelatini biraz soğuk suda bekletelim yumuşasın.
- Küçük bir tencerenin içerisine suyu ve yaban mersini koyup yumuşayana kadar kaynatalım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendirden geçirelim.
- Sosumuzu süzelim üzerine jelatini süzüp ilave edelim karıştıralım.
- Ardından soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan 2 poşet krem şanti ile sütü çırpalım üzerine pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim, soğuyan 1 su bardağı yaban mersini sostan ilave edelim. İstediğiniz duy kullanıp kremayı poşete aktarın.
- En son kekimizin üzerine kremayı sıkalım ve kalan sosu aralarında kenarlarına akıtalım.
- Nane ile yaban mersini serpiştirip servis edebilirsiniz.
Yaban mersini krema için:
💖Afı̇yet olsun💖.