Malzemeler
- 2 su bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı kavrulmuş fındık, tekrar yağını ortaya çıkarmak için hafif kavuracağız. Hafif kızarana kadar kavuruyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra miksere alıp çekiyoruz.
- Bütün fındıklar çekildiği zaman yağını daha kolay bırakması için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tekrardan çekiyoruz.
- Gördüğünüz gibi ezme haline geldi.
- Şimdi bu aşamada 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu kakao ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dakika daha çekmemiz gerekiyor.Çünkü içindeki pütür pütür oluşu kaybolsun.
Görüntüsü eminim iştahınızı kabartıyor. Deneyince tadı da öyle olacak.
Görüyorsunuz akışkanlığı on numara. Eğer tarife uyarsanız inanılmaz bir lezzet elde edeceksiniz. Şimdi de ekmeğe sürülebilirliğini test edelim. Bu arada tarifimizden yaklaşık yarım kg nutella çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder