7 Eylül 2022 Çarşamba

Yaban Mersini Limonlu Kek Tarifi

 



Malzemeler

Su bardağım 240ml

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı tereyağ ( erimiş)
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yaban mersini
  • Yaban mersini krema için:

    • 250g yaban mersini
    • 1 fincan su
    • 2 poşet toz krem şanti
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 çay bardağı süt
    • 2 yaprak jelatin (6gram)

      Nasıl Yapılır?

    • Keki için:Derin bir kabın içerisine 3 yumurta ve şekeri biraz çırpalım ve kremayı ekleyip biraz daha çırpalım.
    • Ardından tereyağ limon suyu, limon kabuğu rendesi vanilya ilave edip karıştıralım.
    • En son kabartma tozunu unu ilave edip tekrar karıştıralım.
    • Kek kalıbını yağlayıp harcımızın yarısını dökelim üzerine yaban mersini serpiştirip diğer kalan harçımızı aktaralım, 2-3 kere zemine vurup üzerine tekrar yaban mersini serpiştirin.
    • 180 derece fanlı fırında pişirelim.
    • Yaban mersini krema için:Öncelikle jelatini biraz soğuk suda bekletelim yumuşasın.
    • Küçük bir tencerenin içerisine suyu ve yaban mersini koyup yumuşayana kadar kaynatalım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendirden geçirelim.
    • Sosumuzu süzelim üzerine jelatini süzüp ilave edelim karıştıralım.
    • Ardından soğumaya bırakalım.
    • Diğer yandan 2 poşet krem şanti ile sütü çırpalım üzerine pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim, soğuyan 1 su bardağı yaban mersini sostan ilave edelim. İstediğiniz duy kullanıp kremayı poşete aktarın.
    • En son kekimizin üzerine kremayı sıkalım ve kalan sosu aralarında kenarlarına akıtalım.
    • Nane ile yaban mersini serpiştirip servis edebilirsiniz.
    • 💖Afı̇yet olsun💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder