7 Eylül 2022 Çarşamba

Fırınsız Çikolatalı Dorayaki Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sütArası için:
    • Sürülebilir çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Hamuru için yumurta, toz şeker, bal bir kaba alınır ve karıştırılır.
    • Üzerine un, kakao ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
    • Son olarak süt eklenir ve karıştırılır.
    • Krep hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde etmiş olacağız.
    • Yanmaz yapışmaz teflon tava ocağa alınır.
    • Tavaya bir tatlı kaşığı yağ bir sefere mahsus eklenip peçeteyle silinir.
    • Diğer hamurları pişirirken tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok.
    • Hamurdan küçük bir kepçe tavanın ortasına dökülür.
    • En kısık ateşte pişmeye bırakılır.
    • Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevrilir diğer yüzü de yarım dakika kadar pişirilip alınır.
    • Tüm hamurlar bu şekilde pişirilir.
    • Pürüzsüz dokuda harika bir görüntüsü var😍 pişirilen hamurlar bir tepsiye alınır kurumamaları için üzeri başka bir tepsi ile yada streç film ile kapalı vaziyette bekletilir.
    • Son olarak aralarına sürülebilir çikolata koyulup bir diğer hamur ile kapatılıp kenarları birbirine bastırılarak yapışması sağlanır.
    • Mümkünse en az 1 saat buzdolabında bekletilir içerisindeki çikolata sertleşir ve sonrasında servis edilir😋
    • Çayın kahvenin yanında yumuşacık kekiyle içerisinde çikolatayla harika sunumuyla bu kekler gerçekten çok lezzetli👌🏻😍 afiyetle😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder