Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sütArası için:
- Sürülebilir çikolata
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yumurta, toz şeker, bal bir kaba alınır ve karıştırılır.
- Üzerine un, kakao ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
- Son olarak süt eklenir ve karıştırılır.
- Krep hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde etmiş olacağız.
- Yanmaz yapışmaz teflon tava ocağa alınır.
- Tavaya bir tatlı kaşığı yağ bir sefere mahsus eklenip peçeteyle silinir.
- Diğer hamurları pişirirken tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok.
- Hamurdan küçük bir kepçe tavanın ortasına dökülür.
- En kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevrilir diğer yüzü de yarım dakika kadar pişirilip alınır.
- Tüm hamurlar bu şekilde pişirilir.
- Pürüzsüz dokuda harika bir görüntüsü var😍 pişirilen hamurlar bir tepsiye alınır kurumamaları için üzeri başka bir tepsi ile yada streç film ile kapalı vaziyette bekletilir.
- Son olarak aralarına sürülebilir çikolata koyulup bir diğer hamur ile kapatılıp kenarları birbirine bastırılarak yapışması sağlanır.
- Mümkünse en az 1 saat buzdolabında bekletilir içerisindeki çikolata sertleşir ve sonrasında servis edilir😋
Çayın kahvenin yanında yumuşacık kekiyle içerisinde çikolatayla harika sunumuyla bu kekler gerçekten çok lezzetli👌🏻😍 afiyetle😇.
- Sürülebilir çikolata
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder