Malzemeler
Haşlamak için;
- 3 adet patates
- Su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Hardal soslu patates salatası için öncelikle patatesleri ortadan iki keselim ve uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine su ekleyelim, haşlanmaya bırakalım.
- Patatesler haşlanırken diğer taraftan taze soğanları ince ince doğrayalım.
- Kuru soğanı da piyazlık olacak şekilde ince doğrayalım.
- Yıkadığımız maydanozu da ince ince kıydıktan sonra haşlanan patatesleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim. Ardından soğumaya bırakalım.
- Soğuyan patateslerimizin kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayarak derin bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine doğradığımız taze soğan, kuru soğan ve maydanozu ekleyelim.
- Zeytinyağı, limon suyu, mayonez, hardal, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri nazikçe karıştıralım.
- Hardallı patates salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder