7 Eylül 2022 Çarşamba

Hardallı Patates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

Haşlamak için;

  • 3 adet patates
  • Su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Hardal soslu patates salatası için öncelikle patatesleri ortadan iki keselim ve uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine su ekleyelim, haşlanmaya bırakalım.
  • Patatesler haşlanırken diğer taraftan taze soğanları ince ince doğrayalım.
  • Kuru soğanı da piyazlık olacak şekilde ince doğrayalım.
  • Yıkadığımız maydanozu da ince ince kıydıktan sonra haşlanan patatesleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim. Ardından soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerimizin kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayarak derin bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine doğradığımız taze soğan, kuru soğan ve maydanozu ekleyelim.
  • Zeytinyağı, limon suyu, mayonez, hardal, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri nazikçe karıştıralım.
  • Hardallı patates salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder