Malzemeler
- 2 adet taze yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kase peynir
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Sosu için sütü, sıvı yağını ve yumurtayı bir kasede çırpalım.
- Tavayı yağlayalım.
- 1 yufkayı 2 ye bölelim.
- 1 parçasını alt kısma serelim. Kenar kısımları dışarıda kalsın.
- Sostan 2 3 yemek kaşığı kadar alıp katlara dökelim.
- Diğer yufkayı da parçalara bölerek katlar oluşturalım.
- Peyniri ilave edelim.
- Tekrar yufka sos şeklinde tamamlayalım.
- Kalan yarım yufkayı da üzerini kapatıp, kenar kısımları içe katlayalım.
- Kalan sosu üzerine eşit bir şekilde dökelim.
- Kısık ateşte ağzı kapalı pişirelim.
- Kızaran tarafını kapak yardımı ile ters çevirelim.
- Diğer tarafını da kızartıp, dilimleyip servis edelim
İçi için;
Tavayı yağlamak için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder