6 Eylül 2022 Salı

Sufle Tadında Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • Sosu için:

    • 2 su bardağı süt (400 ml)
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
    • 2.5 tepeleme yemek kaşığı kakao
    • 1 paket bitter çikolata
    • Üzeri için:

      • Hindistan cevizi
      • Fındık

        Nasıl Yapılır?

      • Öncelikle yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar karıştıralım.
      • Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştıralım.
      • Un, kakao, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım.
      • Borcamın alt tabanını ve kenarlarını güzelce yağlayalım ardından hazırladığımız karışımı işine dökelim.
      • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü pişirelim.
      • Kekimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlayalım.
      • Öncelikle bitter çikolatamızı dilimleyelim.
      • Ardından tenceremize süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak güzelce karıştıralım.Ocağa alarak karıştırarak pişirelim.
      • Kaynamaya başlayınca dilimlediğimiz çikolatalarımızı ekleyelim.
      • Çikolatalar eriyince ocağı kapatalım.
      • Ara ara karıştıralım ki topaklanma olmasın.
      • Kekimiz pişince ilk sıcaklığı geçince (7 dakika) dilimleyim ve sıcak sosumuzu dökelim.
      • Kekimiz soğuyunca istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder