Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2.5 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
- Hindistan cevizi
- Fındık
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar karıştıralım.
- Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Un, kakao, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım.
- Borcamın alt tabanını ve kenarlarını güzelce yağlayalım ardından hazırladığımız karışımı işine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü pişirelim.
- Kekimiz pişerken bizde sosumuzu hazırlayalım.
- Öncelikle bitter çikolatamızı dilimleyelim.
- Ardından tenceremize süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak güzelce karıştıralım.Ocağa alarak karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca dilimlediğimiz çikolatalarımızı ekleyelim.
- Çikolatalar eriyince ocağı kapatalım.
- Ara ara karıştıralım ki topaklanma olmasın.
- Kekimiz pişince ilk sıcaklığı geçince (7 dakika) dilimleyim ve sıcak sosumuzu dökelim.
- Kekimiz soğuyunca istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Sosu için:
Üzeri için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder