19 Eylül 2022 Pazartesi

Kıymalı Tortilla Wrap Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 adet patates (kızartılacak)
  • 100 gr.kaşar peyniri
  • Ketçap,mayonez,turşu,domates,kıvırcık
  • 6 adet tortilla veya bazlama (ben evde kendim yaptım)

    Nasıl Yapılır?

  • Kıyma,yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur .
  • Üzerine tuzu ve baharatları eklenip kenara alınır.
  • Kaşar rendelenir patates kızartılır hepsi kenara alınır.
  • Bazlamalar bir uçtan tam ortaya gelene kadar bıçakla kesilir.
  • Malzemeler arzuya göre resimdeki gibi yerleştirilip üçgen olacak şekilde katlanır(resimlerde gösterdim)
  • Daha sonra tost makinesine alınıp ızgara izi çıkana kadar pişirilir.
  • Tavuklu olanı için 150 gram kemiksiz tavuk etini çok küçük doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişirdim iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tuz,karabiber ve köri ilave edip kavurdum. Onu da kıymalıysa olduğu gibi çeşitli malzemelerle katladım.
  • Ben dazla fazla yapıp buzluğa attım ihtiyaç halinde çıkarıp buzu çözüldükten sonra tost makinasında ısıtıp beslenmelerine koyuyorum büyük kolaylık oluyor üstelik çocuklar çok seviyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim 

Hemen Hazır Yağlı Biber Turşusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg karışık biber sivri-yeşil biber (acı-tatlı)
  • 7-8 tane karışık domates(yumurta-tombul)
  • 2 baş doğranmış sarımsak
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım yemek kaşığı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Biberlerimizi temizleyip,uzunlamasına bölerek tarifimize başlayalım.
  • Derin tenceremize sirke,su,kaya tuzu ve şekeri alıp kaynatalım.
  • Üzerine biberleri ilave edip renkleri dönene kadar ara ara karıştıralım.
  • Rengi dönünce kabuğu soyulup küp doğranmış domateslerle sarımsakları ekleyelim.
  • 10 dk orta ateşte kaynatıp konservelerimize dolduralım.
  • Yeni kapaklarla 1 geri 2 ileri şeklinde kapatıp ters çevirelim.
  • 1 gece iyice vakumlanmasını sağlayıp ters çevirerek güneş almayan bir yerde saklayalım.
  • Hemen tüketmek isteyenler soğuyunca servis edebilir.

Kraker Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (ben eklemedim)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım .
  • Karıştırıp üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamura istediğimiz şekilde şekil vererek tepsiye dizelim.
  • 170 derecede önceden ısınmış fırında kurabiyelerin altı ve üstü istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alınca üzerine örtü kapatalım. Kıyır kıyır ağızda dağılan kraker kurabiyeler servise hazırdır.Afiyet olsun

Kapkek Tarifi

 Malzemeler                                                                                                         1 su bardağı süt 

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kapkek için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek son kez çırpalım.
  • Hazırladığımız hamuru kapkek kalıplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde kepçe ile paylaştıralım.
  • Tüm hamuru paylaştırdıktan sonra kapkeklerimizin üzerine damla çikolata serpelim.
  • Hazırladığımız kapkekleri önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kapkeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
  • Damla çikolata

    Nasıl Yapılır? 

Krem Latte Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Piştikten sonra;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 80 gram bitter çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, un ve vanilyayı ekleyip pişirelim.
  • Muhallebi kıvama geldikten sonra ocaktan alıp kenarda ılınana kadar ara ara karıştıralım.
  • Daha sonra kremayı ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
  • Muhallebiyi 3 kaseye eşit şekilde dökelim.
  • Bir kaseye granül kahveyi ekleyin, bir kaseye bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  • Servis edeceğiniz kaseye ilk önce sade sonra kahveli üzerine çikolatalı muhallebiyi kat kat olacak şekilde dökelim.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Unlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin (varsa tercihen susuz bitkisel yağ)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4-4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır? 

  • Yoğurma kabına tereyağını alıp birkaç parçaya keserek hızlıca oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. Varsa bu tarifte susuz bitkisel yağ kullanabilirsiniz. Daha pastane tadında olacaktır.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizelim.
  • 160 dereceye önceden ısıttığımız fansız ayardaki fırında 20-25 dk pişirelim. Pişme süresi fırına ve kurabiyenin büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Altı pembeleşecek, üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar kurabiyeleri bekletelim.
  • Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun :)

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (margarin de olabilir ama tercihen tereyağı)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3- 3,5 çay bardağı un (kontrollü eklemelisiniz, 3 çay bardağı aldı benim hamurum)
  • 1.5 çay bardağı toz fıstık

Üzeri için;

  • Benmari eritilmiş çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle iyice karışana kadar çırpalım.
  • Tereyağı bu kurabiyenin daha bisküvi tarzında ağızda dağılması için gerekli.Margarin de olabilir tabi ki.
  • Daha sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu ekleyelim fıstığı da ekleyip yoğuralım.
  • Elimize parçalar alıp silindir uzun şekilde şekil verelim.
  • Parmaklarımızla yassılayalım biraz.
  • Daha sonra kesip fırın tepsisine dizelim.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12dk pişirelim.
  • İlk piştiğinde üzeri aşırı yumuşak oluyor.
  • Pişmemiş diye düşünerek daha fazla pişirmeyin çok kurur.
  • Rengi dönünce de 10 ila 12dk pişince fırından çıkarın tepsi sıcağına kendine gelecektir.
  • Çikolata şart değil istediğiniz şekilde sunumunu yapabilirsiniz. Afiyet olsun 

15 Eylül 2022 Perşembe

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kuru nane
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağda kıymayı kavuruyoruz.
  • Pişince salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kasede 1 bardak sıcak su ile tarhanayı karıştırarak eritiyoruz.
  • Eriyen tarhanayı kıymaya ekliyoruz.
  • Karıştırıp 4 bardak ılık su ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca tuz ve nane ekleyip karıştırıyoruz.
  • 5 dk kadar daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yulaf Pizza Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı kaşar
  • Yarım domates
  • 3 adet sucuk
  • 1 tatlı kaşığı mısır
  • Bir tutam kekik
  • Çay kaşığı ucu ile tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yulaf, yoğurt ve salçayı bir kaseye alıp karıştıralım. 5 dakika dolapta bekletelim.
  • O sırada pizza için malzemelerimizi hazırlayalım.
  • Küçük bir tava alalım ve tavamızı bir miktar tereyağ ile yağlayalım.
  • Ardından hazırlamış olduğumuz harcı pizza tabanı olacak şekilde tavaya yayalım.
  • Kapağını kapatıp hafif ateşte pişirelim.
  • Piştiğinde malzemelerimizi pizza tabanımızın üstüne güzelce serelim.
  • Kapağını kapatalım ve malzemelerin hafif ateşte pişmesini bekleyelim.
  • Pişen pizzamızı servis edebiliriz. Afiyet olsun :).

Çikolatalı Milföy Bombası (Aşırı Pratik) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 40 tane küçük kare çikolata (2 paket büyük dikdörtgen çikolata)

Üzeri için:

  • Yumurta beyazı
  • Toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşayan milföylerimizi ortadan kesmeden bir karesine ortalayarak 4 tane çikolatamızı yerleştiriyoruz.
  • Kalan milföy hamurunu üzerine kapatıp kenarlardan kesici ile kesip tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta beyazı sürüp çiziyoruz.
  • Son olarak şeker serpip önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzerleri hafif karamelleşene kadar yaklaşık 10 dk pişiriyoruz.
  • Servis tabağımıza alıp fazla bekletmeden çay ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Köz Biber Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı kaya tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp süzdürelim.
  • Fırın tepsisine dizelim.
  • Fanlı ayarda 180 derecede kontrollü pişirelim.
  • Biberleri bir kaba koyup ağzını kapatalım.Bu şekilde buharlanma yapıp kabuklarının daha kolay soyulması için.
  • Biberlerin kabuklarını soyalım.
  • Çekirdeklerini temizleyelim.
  • Bu arada biberlerden akan suyu dökmeyin.
  • Tel süzgeçten süzdürüp bi kenara alalım.
  • Biberleri 2-3 parmak genişliğinde doğrayalım.
  • Sarımsakları ve maydanozu da doğrayalım.
  • Genis bir kaba malzemeleri koyalım.
  • Tuz sirke ve zeytinyağını katıp karıştıralım.
  • Yarım saat kadar bu şekilde bekletelim.
  • Malzemeler birbirine özleşsin tuz erimiş olsun.
  • Kavanozlara dolduralım.
  • Üzerine süzdürdüğümüz biber sularını pay edelim.
  • Sıfır kapak ile kapatalım.
  • Geniş bir tencereye su koyalım.
  • Kavanozları ters şekilde içine yerleştirelim.
  • Yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.
  • Kaynama işleminden sonra sofra bezine çıkaralım.
  • Üzerini örtüp bir gün bekletelim.
  • Ertesi gün kapakları kontrol edip buzdolabına kaldıralım.
  • Dilerseniz vakumlama yapmadan 1 hafta sonra da tüketebilirsiniz.Bu ölçülerden 420 cclik 2 kavanoz birde yarım çıktı.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Krem Latte Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • Ara kat için;

    • 60 gram bitter çikolata
    • 2 yemek kaşığı granül kahve

    Üzeri için:

    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Krema hariç bütün malzemeyi tenceremize alıp topaklanmadan kaynayana kadar karıştıralım.
    • Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip mikser veya çırpıcı ile çırpalım.
    • Muhallebiyi 3e ayıralım birine çikolatayı diğerine ise kahveyi ekleyip çırpalım.
    • Kaplarımızın alt kısmına beyaz olan muhallebimizi pay edelim onun üzerine latteyi ve en üst kısma ise çikolatalı olanı ekleyip kakao serpelim yaklaşık 3 saat dolapta dinlendirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Çıtır Tavuk Baget Tarifi

 

Malzemeler

  • 7-8 adet baget
  • 4 orta boy patates
  • 200 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Bulamak için

  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesi haşlayıp ezelim.
  • Tavuğumuzu haşlayıp kemiklerinden ayırıp didelim. (kemikleri atmayalım).
  • Kaşarı rendeleyelim.
  • Patatesin üzerine minik minik dittiğimiz tavuğu,rendelediğimiz kaşarı,mısır ununu, mısırı,tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğuralım.
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ayırdığımız kemiğin üzerini videoda göründüğü gibi kaplayalım.
  • Sırayla un, iyice çırptımız yumurta ve son olarak galeta ununa bulayalım.
  • İyice ısınan yağda dışı çıtır çıtır olana kadar çevirerek kızartalım.
  • Not: Dar bir tencere kullanın ki az yağ kullanabilesiniz. Ben en minik tencerede 3 kepçe yağ kullandım.Not:harç fazla gelip kemiklere yetmeye bilir o zaman toplar yapıp kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.