Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Ganajı için;
- 40 gr bitter çikolata
- 80 gr sütlü çikolata
- 100 ml krema
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, elenmiş vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
- Kakaoyu da ekledikten sonra spatula ile güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız kek harcını içerisine pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz baton kalıba boşaltalım ve önceden 160°C ısıtılmış alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Üzerinin ganajı için ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıvı kremayı alalım.
- Kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
- Isınan kremanın içerisine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
- Soğuyan keki uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Pişirme kağıdını çıkaralım ve hazırladığımız ganajı üzerine gezdirerek dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun!