Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 bardak arası un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Bardak ölçüsü 250 ml
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza süt ve suyu alalım. İkisi de mutlaka ılık olacak, (ne soğuk ne de sıcağa yakın olmasın parmak ısırmasın) içerisine şeker ve mayayı karıştıralım bir kaç dakika bekleyelim.
- Ardından sıvı yağı ekleyelim ve tuz eklemeden 3 bardak kadar un ekleyelim, yoğuralım. Sonra tuzunu da ekleyip ele yapışacak kıvamda olana kadar un ekleyelim. Asla sert bir hamur olmayacak ne kadar ele yapışırsa o kadar iyi.
- Yoğurma işlemi bitince hamuru mayalanmaya alalım. Ben çoğunlukla geceden yoğurup sabaha kadar buzdolabında bekletiyorum, vaktiniz yoksa normal oda sıcaklığında mayalanmaya alın.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina boyutunda bezeler koparın yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. 1 tepsiye sığmayabilir👍🏻 20 dk kadar tepsi mayası yapın daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı şeklinde çizin.
- 170 derece ısınmış fırında kızarana dek pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun ❤️