29 Ocak 2023 Pazar

Airfry’de 2 Kişilik Süt Helvası Tarifi

 

Malzemeler

  • 25 gram tereyağı veya margarin
  • 2 buçuk yemek kaşığı un ( tepeleme olmayacak )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 250 ml süt

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eritiyoruz.
  • Eriyen margarinimizin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz unun içine sütümüzü ilave edip pürüzsüz bir hal alıp koyulaşsana kadar karıştırıyoruz.
  • Koyulaşan süt helvamıza şekerini de ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan süt helvamızı ocaktan alıp kaselere koyuyoruz.
  • Daha sonra airfryimizin hazinesine su koyuyoruz.
  • Haznemizin içine telimizi koyuyoruz ve üzerine kaselerimizi yerleştiriyoruz.
  • 200 derece 5 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Xiaomi manuel ayarda 200 derece 5 dk pişirdim
  • Pişen süt helvalarımızı fındık ile süslüyoruz.Süt helvamız hazır afiyet olsun. 

Çay Saatlerinin Aranan Salatası Nohut Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • 5,6 dal taze soğan
  • 1 tane kapya biber çiğden
  • 3 tane közlenmiş kapta biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

İsteğe göre

  • Kornişon turşu
  • Mısır eklenebilir

    Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar haşlanır.
  • Yeşilliklerin hepsi ince ince doğranır.
  • Kapya biber ince doğranır.
  • Közlenmiş kapya biberlerde doğranır.
  • Hepsi bir kaba alınır.
  • Zeytinyağı,nar ekşisi tuz karıştırılır sltaya dökülür hepsi karıştırılır çay saatine harika bir salata olur afiyet olsun.

Böreklerin Baştacı ‘Peynirli Midye Börek’ Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

İçi için:

  • 2 büyük dilim süzme peynir

Üzeri için:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
  • Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sos için tereyağını eritiyoruz.
  • Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz.
  • Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz.
  • Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen böreklerimizi fırından alıp servis ediyoruz. Hem görüntüsüyle şık bir börek, hemde lezzetiyle damaklarda tat bırakacak bu tarifimi mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Kumlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı soğuk süt

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata
  • 1 paket vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için:Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın karışımı yağlanmış bir büyük borcama dökün.
  • Döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Kreması için:Süt un nişasta şeker ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırın ocağa alıp karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin.
  • Fırından çıkan ılıyan keki 1 su bardağı süt ile ıslatın ılık iken üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve yayın soğuduktan sonra üzerine bir paket kakaolu bisküvi yi robotta çekip.
  • Kremanın üzerine serpin.Deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun

Kremalı Sebze Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bezelye
  • 1,5 litre kadar sıcak su
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 avuç kıyılmış dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye sıvı yağı alın ve minik minik doğradığınız soğan ile sarımsakları kavurun.
  • Sonra minik küpler halinde doğranmış havucu ekleyin ve 2-3 dk daha kavurun.
  • Ardından yine minik doğradığınız patates ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ununu ekleyin ve karıştırın.
  • Sonra bezelyeyi ve sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşte arada bir karıştırarak sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin.
  • Sebzeler piştikten sonra kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  • Tuzunu, karabiberi ve dereotunu ekleyin 4-5 dk daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun 

27 Ocak 2023 Cuma

Un Çorbasi (İlik Suyuna) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı ilik suyu veya tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unumuzu zeytinyağında 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Ardından minik doğradığımız ve tuzla ezdiğimiz sarımsağımızı ve baharatlatalarımızı ekliyoruz.
  • Üzerine soğuk suyumuzu ve ilik suyumuzu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kokusunu çıkana kadar birkaç dakika kaynatıp altını kapatabiliriz.
  • Üzerine tereyağında yaktığımız nane ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kandil Simidi Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 3 -3.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 kaşık pekmez
  • 1 kahve fincanı su

    Nasıl Yapılır?

  • Un kabartma tozu ve mahlep haricindeki malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Güzelce karıştıralım. Un mahlep ve kabartma tozunuda ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp güzelce yoğuralım.
  • Susamı tavada kavuralım. Kenara alalım. 1 fincan su ve 2 kaşık pekmezi karıştıralım. Hamurumuza şekil verip önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Ben yarısını susamsız yaptım.
  • Susamsızların üzeri için 1 kaşık pekmezle yumurta sarısını karıştıralım. Simitlerin üzerine sürüp çörek otu serpelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

4 Malzemeli Leblebi Kurayesi Çok Lezzetli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1.5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Önce leblebi rondodan geçirilir un haline getirilir ve yoğurma kabına alınır yağ pudra şekeri eklenir, yoğrulur, yavaş yavaş un eklenir.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp, yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış yüzelli derece fırına fansız verip 15 dakika pişirilir ve alınır soğutulur ardından servis tabağına alınır. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Pratik Un Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı su
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Tozbiber
  • Kekik
  • 1,5 çay bardağı arpa şehriye

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ, un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, un kavrulunca biber salçası eklenir, güzelce karıştırılır, suyu azar azar verilip bir yandan da karıştırılır.
  • Su kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış maydanoz ve arpa şehriye eklenir, şehriye pişene kadar kaynatılır, damak tadınıza göre tuz, baharatlar eklenip karıştırılır, sıcak servis edilir.

Kandil Simidi Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Un

Üzeri için

  • 1 su bardağı su+ 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  • Hamurları eşit küçük parçalara bölüp elimizle uzatıyoruz.
  • Uçlardan birleştirip önce pekmezli suya sonra susama bulayıp 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun

Meyveli Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 ,5 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Soğuduktan sonra

  • Yarım paket krem şanti
  • 50 gram krema

Ortası için

  • Muz
  • Çilek
  • Kivi

Kaplamak için

  • 2 paket krem şanti üstündeki tariften yarım bardak az süt

Ganaj için

  • 150 gram krema
  • 2 paket sütlü çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı ve akları ayrılıp şekerin yarısı ve limon suyuyla aklar köpük olana kadar çırpılır.
  • Ters çevirdiğimizde akmayacak hale geldikten sonra sarılara geçilir.
  • Kalan şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Sıcak su eklenip köpürtüldükten sonra kuru malzemeler eklenir.
  • Yumurta sarılı karışıma beyazlar yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılır.
  • 170 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Krema için krem şanti ve krema hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra krema ve krem şanti eklenip çırpılır.
  • Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür.
  • Alt taban konup sütle ıslatıldıldıktan sonra krema ve meyveler eklenir.
  • Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstü de kapatıp sütle ıslıyoruz. Dilerseniz bu şekilde 1 gün dinlendirip sonra kaplayabilirsiniz. Boş yer kalmayacak şekilde krem şantiyle pastamızı kaplıyoruz.
  • Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatanın üstüne döküp karıştırıyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz.
  • Üstünü istediğiniz gibi süsledikten sonra pastamız hazır. 

Avokado Ezmesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet avokado
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı dolusu bal

Süslemek için

  • Nar
  • İri ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Olgunlaşmış avokadoyu kaşık yardımıyla çıkarıp bir kapta çatalla eziyoruz.
  • Üzerine bal ezilmiş ceviz döküp karıştırın.
  • Sonra bir servis tabağına alıp ayıkladığımız nar ve iri cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.