Malzemeler
- 25 gram tereyağı veya margarin
- 2 buçuk yemek kaşığı un ( tepeleme olmayacak )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 250 ml süt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eritiyoruz.
- Eriyen margarinimizin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unun içine sütümüzü ilave edip pürüzsüz bir hal alıp koyulaşsana kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşan süt helvamıza şekerini de ilave edip karıştırıyoruz.
- Kıvam alan süt helvamızı ocaktan alıp kaselere koyuyoruz.
- Daha sonra airfryimizin hazinesine su koyuyoruz.
- Haznemizin içine telimizi koyuyoruz ve üzerine kaselerimizi yerleştiriyoruz.
- 200 derece 5 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Xiaomi manuel ayarda 200 derece 5 dk pişirdim
- Pişen süt helvalarımızı fındık ile süslüyoruz.Süt helvamız hazır afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- 5,6 dal taze soğan
- 1 tane kapya biber çiğden
- 3 tane közlenmiş kapta biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
İsteğe göre
- Kornişon turşu
- Mısır eklenebilir
Nasıl Yapılır?
- Nohutlar haşlanır.
- Yeşilliklerin hepsi ince ince doğranır.
- Kapya biber ince doğranır.
- Közlenmiş kapya biberlerde doğranır.
- Hepsi bir kaba alınır.
- Zeytinyağı,nar ekşisi tuz karıştırılır sltaya dökülür hepsi karıştırılır çay saatine harika bir salata olur afiyet olsun.
Malzemeler
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
İçi için:
- 2 büyük dilim süzme peynir
Üzeri için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
- Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos için tereyağını eritiyoruz.
- Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz.
- Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz.
- Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen böreklerimizi fırından alıp servis ediyoruz. Hem görüntüsüyle şık bir börek, hemde lezzetiyle damaklarda tat bırakacak bu tarifimi mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram çikolata
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Keki için:Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın karışımı yağlanmış bir büyük borcama dökün.
- Döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için:Süt un nişasta şeker ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırın ocağa alıp karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Fırından çıkan ılıyan keki 1 su bardağı süt ile ıslatın ılık iken üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve yayın soğuduktan sonra üzerine bir paket kakaolu bisküvi yi robotta çekip.
- Kremanın üzerine serpin.Deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bezelye
- 1,5 litre kadar sıcak su
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 avuç kıyılmış dereotu
Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye sıvı yağı alın ve minik minik doğradığınız soğan ile sarımsakları kavurun.
- Sonra minik küpler halinde doğranmış havucu ekleyin ve 2-3 dk daha kavurun.
- Ardından yine minik doğradığınız patates ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ununu ekleyin ve karıştırın.
- Sonra bezelyeyi ve sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte arada bir karıştırarak sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin.
- Sebzeler piştikten sonra kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
- Tuzunu, karabiberi ve dereotunu ekleyin 4-5 dk daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı ilik suyu veya tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu zeytinyağında 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Ardından minik doğradığımız ve tuzla ezdiğimiz sarımsağımızı ve baharatlatalarımızı ekliyoruz.
- Üzerine soğuk suyumuzu ve ilik suyumuzu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kokusunu çıkana kadar birkaç dakika kaynatıp altını kapatabiliriz.
- Üzerine tereyağında yaktığımız nane ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3 -3.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 3 kaşık pekmez
- 1 kahve fincanı su
Nasıl Yapılır?
- Un kabartma tozu ve mahlep haricindeki malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Güzelce karıştıralım. Un mahlep ve kabartma tozunuda ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp güzelce yoğuralım.
- Susamı tavada kavuralım. Kenara alalım. 1 fincan su ve 2 kaşık pekmezi karıştıralım. Hamurumuza şekil verip önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Ben yarısını susamsız yaptım.
- Susamsızların üzeri için 1 kaşık pekmezle yumurta sarısını karıştıralım. Simitlerin üzerine sürüp çörek otu serpelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 1.5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Önce leblebi rondodan geçirilir un haline getirilir ve yoğurma kabına alınır yağ pudra şekeri eklenir, yoğrulur, yavaş yavaş un eklenir.
- Hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp, yağlı kağıt üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış yüzelli derece fırına fansız verip 15 dakika pişirilir ve alınır soğutulur ardından servis tabağına alınır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Malzemeler
- Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı su
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Nane
- Tozbiber
- Kekik
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, un kavrulunca biber salçası eklenir, güzelce karıştırılır, suyu azar azar verilip bir yandan da karıştırılır.
- Su kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış maydanoz ve arpa şehriye eklenir, şehriye pişene kadar kaynatılır, damak tadınıza göre tuz, baharatlar eklenip karıştırılır, sıcak servis edilir.
Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Un
Üzeri için
- 1 su bardağı su+ 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurları eşit küçük parçalara bölüp elimizle uzatıyoruz.
- Uçlardan birleştirip önce pekmezli suya sonra susama bulayıp 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun
Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 ,5 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Soğuduktan sonra
- Yarım paket krem şanti
- 50 gram krema
Ortası için
Kaplamak için
- 2 paket krem şanti üstündeki tariften yarım bardak az süt
Ganaj için
- 150 gram krema
- 2 paket sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve akları ayrılıp şekerin yarısı ve limon suyuyla aklar köpük olana kadar çırpılır.
- Ters çevirdiğimizde akmayacak hale geldikten sonra sarılara geçilir.
- Kalan şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıcak su eklenip köpürtüldükten sonra kuru malzemeler eklenir.
- Yumurta sarılı karışıma beyazlar yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılır.
- 170 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Krema için krem şanti ve krema hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra krema ve krem şanti eklenip çırpılır.
- Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür.
- Alt taban konup sütle ıslatıldıldıktan sonra krema ve meyveler eklenir.
- Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstü de kapatıp sütle ıslıyoruz. Dilerseniz bu şekilde 1 gün dinlendirip sonra kaplayabilirsiniz. Boş yer kalmayacak şekilde krem şantiyle pastamızı kaplıyoruz.
- Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatanın üstüne döküp karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz.
- Üstünü istediğiniz gibi süsledikten sonra pastamız hazır.
Malzemeler
- 3 adet avokado
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı dolusu bal
Süslemek için
- Nar
- İri ceviz
Nasıl Yapılır?
- Olgunlaşmış avokadoyu kaşık yardımıyla çıkarıp bir kapta çatalla eziyoruz.
- Üzerine bal ezilmiş ceviz döküp karıştırın.
- Sonra bir servis tabağına alıp ayıkladığımız nar ve iri cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.