Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük patates (isteğe bağlı)
- 1 adet havuç (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre sıcak su
- 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayalım sıvı yağ ile kavuralım. İçerisine bir yemek kaşığı unu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayıp karışıma ekleyelim.
- Yıkayıp, süzdürülmüş mercimeği de kavrulan sebzelerin üzerine ekleyelim biraz da onu kavuralım. Son olarak zerdeçal tuz ve suyunu ekleyin kaynayınca altını kısalım kısık ateşte pişirelim. Çorba piştikten sonra blendırdan çekelim.
- Bir cezvede tereyağ ile naneli pulbiberi kavuralım, çorbanın üzerine ilave edelim biraz da karabiber serpip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun