Malzemeler
- 15 adet kedidili bisküvi
- Islatmak için 1 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sos için;
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 buçuk su bardağı süt
Süslemek için;
- Çilek antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- Tatlımızı yapmaya kedili bisküvileri süt ile ıslatmakla başlayalım .
- 1 su bardağı sütü kaseye alıp kedidillerini batırıp borcama yerleştiriyoruz.
- Tencereye süt ,toz şeker ,un, nişastayı alıp karıştırıyoruz .
- Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ya da margarin ve vanilyayı ekleyerek karıştırıp muhallebi ılınınca kedidili bisküvilerin üzerine dağıtıp soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosu için paketin üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın.Çikolata sosumuz da hazır.
- 5 dk kadar çikolata sosumuzu da bekletip ılıdıktan sonra borcama sosumuzu da ekleyelim.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Malzemeler
- 1 kg brüksel lahanası
- 1 kase bezelye
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Üstü için
- 500 gram kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanasının kök kısımlarını kesip yapraklarını temizliyoruz.
- Sarımsağı rendeliyoruz toz kırmızı biber,pulbiber,tuz ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Brüksel lahanamıza ekliyoruz hepsini tekrar karıştırıyoruz.
- Fırın kabımıza 250 gram kaşar peyniri koyup üstüne sosladığımız lahanalarımızı diziyoruz.
- Bir kase bezelye ilave ediyoruz kalan sosumuzu üstüne sürüyoruz.
- 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
- Daha sonra nişasta ve un ilave edilip yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
- Üstü çatlayıp kızarmadan beyazken fırından çıkarılır.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Soğumuş kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya batırılır ardından hindistan cevizine bulanır.
- Üstündeki çikolata donduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
- Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyelim. Son kez çırpalım.
- Yağlanmış borcama veya kalıba hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu alarak güzelce çırpalım.
- Kaynamaya bırakalım. Güzelce kaynayan sosu ocaktan alalım. Oda sıcaklığına gelmesi için bırakalım.
- Soğuyan keki dilimleyelim ve sosou dökelim.
- Sosunu çeken keki süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Sosu için
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşık kırmızı toz biber
- 2 dilim soğan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1-2 biberiye
- 2 dal dereotu
Üzerini kapatmak için
- Dilimlenmiş soğan
- Kırmızı biber
- Dilimlenmiş limon
- Biberiye ve dereotu
Tuz hamuru için
- 2,5 kilo tuz
- 3 yumurta beyazı
Nasıl Yapılır?
- Sarımsak,kırmızı toz biber, soğan,hardal ,limon suyu,biberiye ve dereotunu birlikte eziyoruz.
- Sosumuzu somon balığımıza furça ile sürüyoruz.
- Tuz ve yumurta akımızı karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
- Bir kısmını fırın tepsisine yerleştiriyoruz üstüne balığımızı koyup üstünü sebzelerimizle kapatıp kalan tuzumuzu üstüne seriyoruz.
- 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
- Lokum gibi somon balığını servis etmek için tuzumuzu çekiç yardımıyla kırıyoruz afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet marul
- 2 adet haşlanmış kırmızı pancar
- 1 adet büyük nar
- 1 çay bardağı mısır
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal dereotu
- 2-3 dal taze nane
- 1 adet kırmızı soğan
- Limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kırmızı pancarı 10 dk haşlayın.
- Soğuduktan sonra küp küp doğrayın.
- Servis tabağına sırasıyla küçük doğranmış marul, küp doğranmış kırmızı pancar, mısır, nar taneleri, karılmış ceviz, küçük doğranmış soğan, küçük kıyılmış yeşillikler, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyip, karıştırıp servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 çay bardağı un
- 1 sise soda (maden suyu)
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyip iki mm kalınlığında kesiyoruz.
- Sos malzemelerini iyice karıştıralım topaklanma olmasın ayrandan biraz köyü kıvamda olması gerek tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Galeta ününü saklama kabına alalım mantarlardan önce sosa buluyoruz çatalla alıp galeta ununa koyuyoruz.
- Kabin kapağını kapatıp yavaşça sallıyoruz her yerine galeta ünü gelmeli mantarlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
- Sıvı yağı tavaya alıp kızdırıyoruz.
- Kızan yağın içine mantarları atıp güzelce kızartalım.
Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kapya biber
- 2-3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için;
- 1 kilo patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 bardak süt
Üzeri için;
- 1 büyük kase kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
- Haşlanınca bir kabın içine alıp içine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eziyoruz, kenarı alıyoruz.
- Başka bir tencereye sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
- Tavuk göğüslerini kuş başı doğrayıp tencerede kavurmaya alıyoruz.
- Kavurduğumuz tavukların üzerine sebzelerini doğrayıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Büyük bir borcama tavuklarımızı döküyoruz.
- Patateslerimizi portakal büyüklüğünde alıp yuvarlayıp yemeğimizin üzerine koyuyoruz.
- Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ ocağa alıp eritiyoruz.
- İki kaşık un ekleyip karıştırıyoruz, 2, 5 bardak süt ilave ediyoruz, tuz ve karabiber ekleyip yoğunlaşmasını bekliyoruz.
- Hazırlanan sosumuzu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerlerine kaşar peynir rendeleyip 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük patates (isteğe bağlı)
- 1 adet havuç (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre sıcak su
- 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayalım sıvı yağ ile kavuralım. İçerisine bir yemek kaşığı unu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayıp karışıma ekleyelim.
- Yıkayıp, süzdürülmüş mercimeği de kavrulan sebzelerin üzerine ekleyelim biraz da onu kavuralım. Son olarak zerdeçal tuz ve suyunu ekleyin kaynayınca altını kısalım kısık ateşte pişirelim. Çorba piştikten sonra blendırdan çekelim.
- Bir cezvede tereyağ ile naneli pulbiberi kavuralım, çorbanın üzerine ilave edelim biraz da karabiber serpip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Malzemeler
- 1 somun ekmek
- 2 adet yumurta
- Ekmeye sığacak kadar sucuk
- 4.5 dilim kaşar
- 1cçay kaşığı karabiber
- 1.5 çay bardağı kımızı toz biber
- Biraz tuz
- Ketçap mayonez
Sürmek için;
- Margarin
Nasıl Yapılır?
- Önce malzemeleri hazırlayalım ve sucuk kaşar dilimlenir yumurta baharat tuz çırpılır.
- Ekmek ortadan ayrılır hemen yapımına geçelim ısıtılmış tosta margarin sürülür sucuklar dizilir, biraz pişirelim. Çırpılmış yumurtayıda dökelim biraz yayılır siz toparlayın.
- Tostun kapağını kapatıp, 1 dakika pişirip ekmeyin arasına alınır kaşar dilimleri dizilir. Ketçap mayonez sıkılır kapatılır.
- Margarin 2 yüzüne sürülür kaşar eriyene kadar pişirilir kahvaltıya sıcak sıcak yenilir afiyet olsun
Malzemeler
️Bardak başına 200 ml;
- ️1 su bardağı un
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 su bardağı süt
- ️125 gram tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Önce soğuk süt ile şekeri bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. Karıştırdıkça daha sıvı hale geldiğini fark edeceksiniz.
- Unun rengi dönünce soğuk süt ve şeker karışımını karışıma dökün. Şimdi tekrar kaşıkla yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırın.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben iki kaşıkla ile şekil verdim.
Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 küçük havuç
- Biraz maydanoz
- Biraz dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarımdan az limonun suyu
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Süslemek için;
- Nane
- Dereotu
Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz, tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Patateslerimiz pişerken diğer salata malzemelerini ince ince kıyıyoruz havucu rendenin ince yerinden rendeliyoruz.
- Patateslerimiz pişince suyunu süzüp sıcağı gitmeden içine tereyağını koyup eziyoruz sütümüzü döküyoruz. İyice ezildikten sonra soğumuş oluyor zaten diğer malzemelerimizi ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
- Tart kalıbına streç yayıp içine yaydırdım ben direk borcama da yapabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra tepsiye ters çevirerek çıkardım.
- Üzerine yaptığım sarımsaklı yoğurdu yaydırdım. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
Süslemek için;
- Çikolata sosu
- Çilek sosu
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sıvı yağı ve pudra şekerini alalım ve karıştıralım.
- Üzerine kontrollü olarak unu ekleyip yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayarak baş parmağımız ile çukur açalım.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım ve çukurlara soslardan dökelim. (soğuduktan sonra) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!.