Kinder Country Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 200 gram sütlü çikolata
- 50-55 gram tereyağ
- 150 gram mısır gevreği (orta boy paketin yarısı) (kellogs smack)
Kreması için:
- 250 gram quark
- 250 gram mascarpone
- 1 pk vanillin
- 50 pudra şekeri
- 400 ml krema
- 2 paket krema sıkılaştırıcı
Üstü için:
- 4 kinder country (fotoda 6 var ama 4 tane yeterli oldu)
- 1-2 çay bardağı mısır gevreği
Kinder Country Pişmeyen Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yuvarlak kelepçeli kek kalıbın altına yağlı kağıt konur.
- Uygun bir kaba mısır gevreği konur.
- Çikolata benmari usulü eritilir ve tereyağı konur, iyice karıştırdıktan sonra mısır gevreğe dökülür ve karıştırılır, ister kaşık yarımı ile yada el ile.
- Karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökülür ve bastırarak taban oluşturulur.
- Üstü örtülerek buzdolabında 30-40 dakika dinlendirilir, böylece tabanı sertleşmiş olur.
- Kreması için:Mascarpone, quark, pudra şekeri ve vanillin mixerin en yavaş ayarında karıştırılır.
- Başka bit kabta krema sıkılaştırıcı ve krema yüksek ayarda mixerle çırpılır.
- Krem kıvamına geldiğinde karışım hazırdır.Daha fazla çırparsanız sulanır.
- Sonra iki karışım birleştirilir ve iyice karıştırılır.
- Karıştırılan kıvam mısır gevrekli tabana dökülür ve eşit miktarda her tarafına sürülür.
- En son aşamada üzeri süslenir.
- Benim tercihim kinder country çikolatayı kesip süslemek ve mısır gevreği serpmek.
- Böyle üzerine streç film ile kapatıp buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis edilir.
Akşam yapıp ertesi gün tükettiğinizde lezzetini katlamış olursunuz.
Sütlü çikolata yerine bitter çikolata tercih edebilirsiniz veya 100 gram sütlü 100 gram bitterde kullana bilirsiniz.
Kreması biraz ekşimsi gelebilir, şeker ekleyebilirsiniz.
Pastayı keserken dağılmaması için keskin bıçak kullanmanızı tavsiye ederim.
Üzerine eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.