Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket ınstant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4.5 su bardağı un kontrollü
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber,pulbiber (Arzu ettiğimiz baharatları kullanabiliriz)
- Tuz
Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurunu hazırlayalım.
- Yoğurma kabına maya,şeker ve ılık suyu alalım iyice çırpalım.
- İçine sıvı yağ yoğurt ilave edelim iyice çırpalım.
- Azar,azar unu ilave edelim ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
- Hamuru iyice kabarana kadar mayalanmaya bırakalım.
- Ortalama bir saatte mayalanır.
- İç harcını hazırlayalım. Soğanları çok küçük olacak şekilde doğraylım ,biberleri ince doğrayalım.
- Donateslerin kabuklarını soyalım küçük doğrayalım.
- Salça ,baharatlar ve sıvı yağı ilave ederek elimizle çok az yoğuralım.
- Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar olarak hamuru ayıralım.
- Uzunlamasına açalım iç harcından yeterli miktarda koyup önce uçlarından sonra kenarlarından bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
- Uygun bir tepsiye alarak 170 derece fansız fırında pişmeye alalım.
- Fırından çıkmaya beş dakika kala rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim üzerlerine eriye kadar pişirelim.
- Sıcak fırından çıkınca hamur kısımlarına tereyağ sürelim. Afiyetle.