4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 7 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 5-6 damla limon suyu
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine suyu ilave edin ve sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
- Terbiyesi için; tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın.
- Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin.
- Çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
- Sosu için tavaya alınan tereyağında naneyi, toz biber ve karabiberi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.
- Servis etmeden önce 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Son kez karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Not: Hangisi olursa olsun yoğurtlu çorbalarda tuzu her zaman en son ekliyoruz 👌🏻. Afiyet olsun