21 Nisan 2023 Cuma

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 kaşık su (İsterseniz buzda kullanabilirsiniz)
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Kimyon
  • Sumak
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak nohutlarımızın kabuğunu soyalım ve makinamıza alalım.
  • Daha sonra diğer malzemelerimizide ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar makinada çekelim.
  • Eğer daha kremsi hal alsın istiyorsanız uzun çekin makinada.
  • Çektiğimiz humuzumuzu servis tabağımıza alalım ve bir kaşıkla üzerinden yuvarlak şekilde iz bırakarak geçelim.
  • Sonra baharatlarımızı ekleyip en sonda zeytinyağı gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdide

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 tane dolmalık biber
  • 25 yemek kaşığı pirinç (Biber başına 1 yemek kaşığı hatta biberler büyük ise 1,5 yemek kaşığı pirinç)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (Azaltabilirsinizde )
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10-12 dal taze nane (arzuya göre maydanoz)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1-2 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine döşemek için;

  • 13 tane çeri domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce soğan ve domatesleri soyun ve küp küp kesin.
  • Tavada zeytin yağı ve soğanları hafif renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin iyice karıştırdıktan sonra domatesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika orta kısık ateşte pişirin ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış naneleri ekleyin.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin iyice karıştırdıktan sonra altını söndürün.
  • Biber saplarının uç kısmını kesin kapak olacak şekilde kesip çekirdeklerini ayırın.
  • Biberleri 1 yemek kaşığı iç harç dan doldurun ve borcama dizin. Çeri domatesleri ortadan kessin doldurmuş olduğunuz biberlerin üzerine birer tane yerleştin ve kapaklarını kapatın. Üzerine sosu için malzemeleri karıştırın ve dökün ayrıca zeytin yağı gezdirin.
  • Yağlı kağıdı yıkayıp suyunu iyice sıkın biberlerin üzerini örtüp önceden ısıtılmış fırında 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından yağlı kağıdı alın ve biberlerin üzeri kızarıncaya kadar devam pişirin. 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi

 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 5-6 su bardağı soğuk su(daha sonra gerekirse kıvamı ayarlamak için kaynar su ilave edebilirsiniz )

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi 

  • Bakliyatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
  • Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladığında altını hafif kısıp ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım.
  • Bakliyatlar yumuşayınca kepçeyle suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip aynı zamanda hızlıca karıştıralım. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
  • Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Diğer tarafta tereyağı ve zeytinyağını uygun bir tavaya alalım.
  • Eriyince üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyip 2-3 dk kavuralım en son baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Sosu çorbaya döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
  • Tuzu ilave edip ocaktan alalım.
  • Tuzunu en son eklerseniz çorbanız kesilmez.Deneyecek olanlara afiyet olsun

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi

 

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın kedi dili bisküvi
  • 500 g çilek
  • 250 g maskarpone
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya veya vanilya özü

️️️Islatmak için:

  • Süt

Ara katlar için:

  • Çilek

Üstünün parlaklığı için :

  • Pasta jölesi

    Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Not : kalıbın kenarına girecek olan bisküvileri ıslatmayın.
  • Krema için tüm malzemeler soğuk olmalı. Kullanacağınız kabınız ve robot un aparatlarını 15 dk derin dondurucuda bekletin.
  • Soğuk sıvı krema, soğuk maskarpone, vanilya, krema sertleştirici ve pudra şekerini ekleyip katı kıvam olana kadar çırpmaya başlayın.
  • Önce düşük seviyede çırpın daha sonra yükseltin.
  • Kremayı 30dk buz dolabında dinlendirin.
  • 18 cm kelepçeli kalıbınıza kedi dillerini ıslatmadan kenarlarına dizin, zemin için bisküvilerinizi önce süte hafif bandırın ve zemine dizin.
  • Sonra krema sürün üzerine bolca küp küp doğradığınız çilekleri ekleyin.
  • Ardından yine kedi dili hafif sütle ıslatıp dizin ve en son kalan kremayı sürün.
  • Bir gece buzdolabında bekledikten sonra kalan çileklere süsleyin.
  • Jölenizi tarife göre pişirip üzerine fırça yardımıyla sürün. 

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber (ben koymadım siz koysanız daha lezzetli olur)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ( isteğe göre ayarlanabilir)

    Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  • Ardından kabuklarını soyalım ve tereyağını, kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir güzel ezelim.
  • Ardından altı eşit parçaya bölelim ve bir tepsi içinde çanak şeklini verelim.
  • Tavuk sote için yağı tavaya alalım ve kızınca tavukları koyalım.
  • Tavuklar suyunu salıp çeksin.
  • Daha sonra doğradığımız biberleri ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek bir kaç dk daha pişirelim.
  • Pişen tavuk sotemizi yaptığımız çanaklara paylaştıralım.
  • Üzerlerine kaşar rendesi koyup 200 derecede kaşarlar iyice eriyene kadar pişirelim.

Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 

Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kare milföy hamuru (dikdörtgen şekilde 5 tane)
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez veya 1 diş sarımsak
  • Tereyağ
  • Toz biber

    Patatesli Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyalım doğrayalım ve haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri ezelim.
  • Bir tavaya sıvı yağı ve doğradığımız soğanı alıp soteleyelim ,daha sonra salçayı ,patatesi ,baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kare şeklindeki milföy hamuruna patatesi sürelim.
  • 3 eşit parçaya kesip her bir parçayı rulo şeklinde saralım.
  • Tüm hamura aynı işlemi yapıp 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Daha sonra üzerine yoğurt ve mayonez karışımından dökelim en üste de tereyağında toz biber yakıp dökelim 

Kuymak Tarifi

 

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase kolot peyniri
  • Tuz

    Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ocağa alın.
  • Tereyağını koyup eritin yağı çok yakmayın.
  • Mısır ununu koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kavurun(yaklaşık 5 dakika).
  • Suyu döküp karıştırın.
  • Suyunu çekip koyulaşınca ince ince dilimlenmiş peyniri ilave edin.
  • Sürekli karıştırın peynir tamamen eriyip uzayınca.
  • Kuymak hazır demektir.Sıcak sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun.
    Not; Mısır unun rengi doğal kahverengiydi yani bu kadar koyu kavrulmuyor.

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi

 

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket dr oetker çilekli puding
  • 1 paket dr oetker vanilya
  • 1 paket dr oetker kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 paket krema 200ml
  • 1 paket sade toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kiri labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı sütlü fındık kreması

Süsleme için;

  • Antep fıstığı
  • Şerbet malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayın tencereye şeker, su, limon suyu ilave ederek birlikte karıştırın ve kaynamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte şerbeti pişirin ve soğutun.
  • Ardından karıştırma kasenin içine kremayı, toz kremşanti birlikte çırpın, koyu kıvamda olunca labne peyniri, fıstık ezmesini ilave ederek birlikte çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Ardından yumurtalara toz şeker ilave ederek rengi tahin kıvamı alana kadar çırpın ardından yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ilave ederek birlikte çırpın.
  • Ardından un, irmik, toz puding, kabartma tozu, vanilya ilave ederek birlikte karıştırın ve yağlanmış silikon kalıplara tatlımızı silikonun yarısına kadar paylaşım yapın.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda kontrollü şekilde üzeri kızarana kadar pişirin ardından iyice ılık hale geldikten sonra revaniyi silikon kalıplardan çıkarın ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Ardından şerbet iyice çektikten sonra üzerine hazırlanan krema ile süsleyin ve en son antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin