3 Mayıs 2023 Çarşamba

Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi

 

Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz pirzola tavuk
  • 3_4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 adet konserve garnitür
  • 1 su bardağı su ( sıcak)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Basamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Garnitur kullanmayacaksaniz ilk önce sebzeleri küp küp doğrayın ve haşlayın.
  • Bunun için 2 patates 1 havuç 1 kase bezelye yeterli. Haşlayıp suyunu süzün.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
  • Üzerine doğranmış biberleri ve salçalari ekleyin karıştırın.
  • Domates puresini de ilave edin. Garniturun suyunu süzüp onuda ilave edin.
  • Daha sonra tuzu, baharatları ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve dikdörtgen borcama döküp yayın. Basamel sos için tereyağı tencereye alıp eritin üzerini unu ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin kaynayıp koyulasan sosu ocaktan alın tuzunu ve karabiber ekleyin.
  • Borcamdaki tavuğun üzerine sosu gezdirelim üzerini düzeltelim.
  • Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdigimiz yemeği dilimleyip servis edelim.

Yoğurtlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı tarhana
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 8 su bardağı su (Varsa 1 su bardağı et suyu yoksa sorun değil)

    Yoğurtlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye resimdeki gibi yoğurt ve tarhanayı iyice çırpalım.
  • Tereyağını ezilmiş sarımsak sıvı yağını ekliyelim suyunu da ekleyip iyice çırpıp ateşe alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya yakın şehriyesini ekliyelim. Su oranını kendinize göre kıvamını ayarlayın ateşini orta ateşe getirip 10 dakika daha pişirip ateşten alın servise hazır.
  • Not isterseniz yağları bir sos tavasına alıp kızdırıp nane yakıpda çorba piştikten sonrada üstüne gezdirebilirsiniz ben tarhananın içinde yeterince baharar olduğu içün ben herşeyi içine ekleyip pişirdim tercih sizin.

San Sebastian Tarifi

 

San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 950 gram pınar labne peyniri
  • 250 gram toz şekeri
  • 600 gram sıvı krema
  • 7 adet yumurta ( m boy )
  • 42 gram nişasta
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket vanilya

Servis ederken:

  • Eritilebilen sütlü çikolata

    San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlıyı yapmaya başlarken fırını 240 derece ye alıp fanlı fırını çalıştıralım.
  • 24 santim kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim kenarlarından sarkabilir.
  • Bütün malzemeler oda ısısında olucak ben hepsini geceden çıkartıyorum.
  • Uygun derin bir kaba peynir ve toz şekeri alıp çırpma teli ile güzelce çırpalım.
  • Nişastayı eleyerek ekleyip güzelce topak kalmayacak şekilce çırpalım .
  • Diğer kaptaki yumurtaları güzelce çırpıp 2-3 seferde peynirli karışıma ekleyelim.
  • Kalan diğer malzeleride peş peşe ekleyip güzelce karıştırıp hazırladığımız kelepçeli kalıba döküp tezgaha 2-3 sefer vurup fırının orta ızgarasına koyup 30-35 dk civarında pişirelim.
  • Ortası sallanan tatlımız hazır oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldıralım .
  • En az 5-6 saat dinlendirin ,ben bir gece dinlendirdim.
  • Dilimlediğim tatlının üzerine benmari usulü erittiğim çikolata ile servis yaptım, yapacak olanlara afiyet olsun.

Portakallı Enginar Tarifi

 

Portakallı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet minik portakal
  • 5 adet enginar (Ben konserve kullandım)
  • 7 adet minik soğan
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Dereotu
  • Zeytinyağ

    Portakallı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağ ilave ediyoruz.
  • Soğanlarımızı da ilave edip zeytinyağda kızartıyoruz.
  • Enginarları da 4 eşit parçaya bölerek üzerine ilave ediyoruz.
  • Enginarları da kızartıyoruz.
  • Üzerine bir çay bardağı portakal suyu ilave ediyoruz.
  • Üzerine portakal dilimleri de ekleyip pişmesini bekliyoruz. 15. Dakika da hazır bir meze. Tadı enfes 

Muhammara Tarifi

 

Muhammara Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram közlenmiş biber
  • 2 – 3 diş sarımsak
  • 75 gram ceviz içi (1 çay bardağı)
  • 100 gram zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı galeta unu yada ekmek içi (40g)

    Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp püre haline gelene kadar doğranır.
  • Üzerine kırılmış ceviz maydanoz ve zeytinyağ ekleyip servis edilir.

Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi

 

Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi (250 gr.)
  • 1 büyük su bardağı kavrulmamış sade hindistan cevizi cipsi (100 gr.)
  • Yarım su bardağı çubuk kesim beyaz badem içi (80 gr.)
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • Bir fiske tuz
  • 8 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • Yarım su bardağı bal (100 gr.)
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu (opsiyonel)

    Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru malzemelerin hepsini bir kabın içine alıp karıştırın.
  • Hindistan cevizi yağını eritin ve bal ile beraber karıştırın.
  • Kuru malzemelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Kuru malzemelerin hepsi nemlenmeli.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Tepsiyi fırından alıp granolayı karıştırıp tekrar 5 dakika fırında kızartın.
  • Tepside tamamen soğuduktan sonra kırıp cam kavanoza alın.
  • Su bardak ölçüm = 250 ml.

    Büyük su bardak ölçüm = 350 ml.

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

️Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 kase beyaz haşhaş
  • 1 kase mavi haşhaş
  • Badem veya fındık

️Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

    Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım.
  • Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkalım ve kısık ateşte 15-20 dk kaynatalım ocağın altını kapatalım.
  • Hamuru için tereyağı,sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırasıyla ilave edelim.
  • En son elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kontrollü olarak ekleyelim ve yumuşak kıvam da bir hamur yoğuralım.
  • Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Kopardığımız parçaları tek tek önce süte daha sonra beyaz ve mavi haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Ortasına fındık yerleştirelim ve 170 derecelik ısıtılmış fırında alt üst ayarda 20-25 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı gidince yani 1-2 dk sonra ılık şerbetimizi tatlımıza gezdirelim.
  • 1 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi servis edelim.

Patatesli Yumurta Tarifi

 

Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)

    Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım.
  • Ardından patateslerimizi yıkayalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve patateslerimizi ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Küçük bir kaseye yumurta, tuz ve pul biberi ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Patateslerimiz kızardıktan sonra fazla yağını bir kaseye boşaltalım.
  • Patateslerimizi tavanın tabanına eşit bir şekilde yayalım.
  • Çırptığımız yumurtaları patateslerin üzerine gezdirelim ve yumurtaların eşit yayılması için tavamızı çevirelim ve 2 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Daha sonra tavamıza düz bir kapak kapatalım ve ters çevirerek diğer yüzeyini de 2 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda patatesli yumurtamız servise hazır. Afiyet olsun!.

Patatesi Kolay Pide Tarifi

 

Patatesi Kolay Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya (Ben instant maya kullandım yaş mayada olur)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 -5 su bardağı un (Unun kalitesine göre bu miktar değişebilir kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (Bunu hamuru toparladıktan sonra ara ara yediriyoruz)

İç harcı için

  • 6-7 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Kaşar peyniri

Üzerine

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 damla sıvı yağ

    Patatesi Kolay Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına sütü,mayayı,şekeri ve 1 bardak unu ekleyelim karıştıralım 5 dk bekletelim.
  • Ardından sıvı yağ,yumurta akını,tuzu ve unun hepsini koyup karıştıralım.
  • Hamur toparlanınca aşama aşama tereyağ sürüp elimizle iyice yedirelim. Yumşak bir hamur olunca kabın içerisine koyup ağzını kapatalım ve kabarmaya bırakalım.
  • Bu esnada iç harcı için bir tencereye su koyup patatesleri haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyalım. Patatesleri ezelim üzerine koyalım.
  • Ardından tuz,karabiber ve kırmızı toz biber koyup karıştıralım kenarda soğumaya bırakalım.
  • Kabaran hamurları 10 eşit bezeye bölelim.
  • Tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patatesli harcı ve bir miktar kaşar peyniri koyup kenarlarından kapatalım.
  • Bezelerin hepsi bitince tekrardan ortasına bastıralım ve uzatalım.
  • Yağlanmış tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı yapıp sürelim.
  • Tepsinin üzerini kapatalım kabarmaya bırakalım.
  • Kabaran pidelerin üzerine parmaklarımızla şekil verelim.
  • 200 derecede alt-üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirelim. Dilerseniz fırından çıkınca üzerine çok az tereyağ sürebilirsiniz

Intel işlemcilerin ismi değişiyor: i3, i5 ve i7 olmayacak!

 Finansal açıdan zor bir dönemden geçen Intel, işlemcilerinin isimlendirmesini değiştirmeye hazırlanıyor. Donanım devi, 14. Nesil Meteor Lake serisinin yeni bir markalaşma planıyla geleceğini duyurdu. Bu karara göre artık “Core i” ifadesi yerine “Core Ultra” kullanılacak.

Intel Core i5 yerine Core Ultra 5 geliyor

Teknoloji dünyasının kilit markalarından biri olan Intel, klasikleşmiş işlemci adlandırmasını terk etmeyi planlıyor. Yeni marka şemaşıyla birlikte i3, i5, i7 ve i9 gibi isimler yerine Ultra tercih edilecek. Yeni adlandırmanın Meteor Lake ile görücüye çıkması bekleniyor.

Şirket henüz detayları sunmadı, ancak 14. Nesil’de uygulanması karışık tepkiler alacak gibi görünüyor. Yeni marka şemasına ait ilk modelin ise “Core Ultra 5 1003H” adıyla geleceği belirtildi. Bu model normalde Core i5 ailesinin bir üyesi olacaktı.Intel Küresel İletişim Direktörü Bernard Fernandes, Meteor Lake işlemcilerinin lansmanına hazırlanırken marka değişiklikleri üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Ancak paylaştığı tweet’te doğrudan “Ultra Core” markasına atıfta bulunmadı.

Sektör uzmanları ise konu hakkında karışık yorumlara sahip. Örneğin yarı iletken pazar analisti Dylan Patel, yeniden markalanmanın Intel’in sıkıntılarını gidermeyeceğini ve “çok dar görüşlü bir hareket” olacağını söyledi.

Ayrıca bilgisayar dünyasına hakim olmayan birçok insanın bile Core i7 ile i5 isimlerine aşina olduğunu söyledi. “Birçok insanın söylediği gibi, i5 ve i7 markaları biliniyor ve tanınıyor. Bunların değişmesinin şirkete etkisi negatif olur” dedi.