Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz pirzola tavuk
- 3_4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 adet konserve garnitür
- 1 su bardağı su ( sıcak)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Basamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
- Garnitur kullanmayacaksaniz ilk önce sebzeleri küp küp doğrayın ve haşlayın.
- Bunun için 2 patates 1 havuç 1 kase bezelye yeterli. Haşlayıp suyunu süzün.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
- Üzerine doğranmış biberleri ve salçalari ekleyin karıştırın.
- Domates puresini de ilave edin. Garniturun suyunu süzüp onuda ilave edin.
- Daha sonra tuzu, baharatları ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve dikdörtgen borcama döküp yayın. Basamel sos için tereyağı tencereye alıp eritin üzerini unu ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin kaynayıp koyulasan sosu ocaktan alın tuzunu ve karabiber ekleyin.
- Borcamdaki tavuğun üzerine sosu gezdirelim üzerini düzeltelim.
- Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdigimiz yemeği dilimleyip servis edelim.