1 Haziran 2023 Perşembe

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi

 

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
  • Şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
  • Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
  • 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine bir kaç damla limon sıkılır.
  • Hazır olan çilek reçeli kavanozlara konarak soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.
  • *Reçeli uzun süre saklamak isterseniz sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin.

Piyano Kek Tarifi

 

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 600 ml süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 su bardağı -200 ml krema

Islatmak için;

  • 1.5- bardağı süt (daha ıslak olmasını isteyen 2 su bardağı kullanabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üstü için;

  • Kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kek malzemelerini iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
  • Bu sırada üst kremasını hazırlıyoruz. Süt, un ve şekeri iyice çırpın kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Soğuyunca kremayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
  • Fırından çıkan keki 5 dk dinlendirip ıslatmak için olan karışımı döküyoruz.
  • Soğuyunca üzerine kremayı döküp onunda üstüne kakao eleyip, buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz.

Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi

 

Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı galeta unu

    Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Poğaça hamuru için ilk olarak yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak güzelce çırpalım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  • 4,5 su bardağı un yeterli oluyor biraz eksik biraz fazla olabilir.
  • Poğaça hamurunun üzerine temiz bir bez örterek 30 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak, açalım.
  • İçerisine istenilen iç harcından koyarak kapatalım ve yuvarlayalım.
  • Poğaçalarımızın üzerini galeta ununa bulayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayım.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk pişirelim.

Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi

 

Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 tatlı kaşığı çörek otu
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam-çörek otu

    Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan fındıktan biraz büyük olacak şekilde minik parçalar alarak yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam çörekotu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.
  • Kıyır kıyır ağızda dağılan lokmalık kurabiyelerimiz hazır.

    Soğuduktan sonra çift kilitli poşette veya saklama kabında buzluğa kaldırabilir, istediğiniz zaman çıkarıp tazecik ikram edip tüketebilirsiniz. Buzluğunuzdan eksik etmeyeceğiniz bir kurabiye inanın💯 şimdiden ellerinize sağlık

Ceviz Kurabiye Tarifi

 

Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında teremyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yaklaşık iki buçuk su bardağı un
  • Arzuya göre vanilya

İç harcı için;

  • Kahvaltılık çikolata ile ceviz kırığı yada süt reçeli (isteğinize bağlı başka şeyler de olabilir)

    Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki teremyağı ve şekeri bir kapta hafif krem haline gelene kadar spatula ile veya tel çırpıcı ile çırpın.
  • 1 adet yumurtayı ekleyip karışıma yedirin.
  • 1 çay kaşığı karbonatın üstüne 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini koyup karıştırın ve karışıma ilave edin.
  • Yaklaşık 2 bardak unu ekleyip önce spatula ile sonra elinizle ele yapışmayan yumuşak ama şekil alan bir kıvam olana kadar gerekirse un takviye ederek hamuru yoğurun.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde veya kalıbın içine koyduğunuzda tam doldurmayıp kenarlarda iç tarafta biraz boşluk kalacak büyüklükte parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
  • Ceviz kurabiye kalıbını hafifçe yağlayıp ocağı açın.
  • Kurabiye hamurlarında yerleştirip bastırın.
  • Önlü arkalı hafif renk alıp pişinceye kadar pişirin. Yaklaşık her tarafı 2-3 dakika.
  • Ocağın altını çok fazla açmayın aşırıda kısmayın orta karar olsun. Bir iki seferde daha iyi alışırsınız.
  • İçilerine kahvaltılık çikolata koyup kapatın

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşak Peynirli Börek Tarifi

 

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşak Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet  yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 5 buçuk-6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su ılık olacak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk tatlı kaşığı tuz

İçi için malzemeler;

  • 400 kaşar loru

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 1 su bardağı nişasta (buğday mısır nişastası fark etmez)

Yufkalara sürmek için;

  • 1 su bardağı kadar sıvıyağ

    Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşak Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı malzemeleri derin bir kaba alın karıştırın .
  • Unun yarısını dökün, kabartma tozu ilave edin, tuzu da ekleyin yoğurun.
  • Diğer kalan unu kontrollü bir şekilde dökün ,yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin .
  • Hamuru 24 eşit parçaya bölün ,bezeler yapın birer birer nişasta serperek bir tatlı tabağı büyüklüğünde.
  • Önce merdaneyle büyütün sonra oklavayla açın.Oklavayla açamayan merdaneyle de açabilir.
  • Aralarına nişasta serperek açtığınız bezeleri üç tane üst üste koyarak üçerli üçerli açın.İnce bir yufka açın hamur okadar yumuşakki.İnanın kendiliğinden açılıyor açtığınız yufkayı her yerine gelecek şekilde sıvı yağ la yağliyoruz.
  • Her iki kenarından katlayın o katların üstünüde yağlayın peyniri ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sarın gül böreği şeklinde yuvarlak tepsiye koyun açtığınız yufkaları bu şekilde.Açıp ilk yaptığınız böreğin etrafını dolayarak.
  • Tepsiye yerleştirin yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Üzerine sosunu sürün.
  • 10 dk 200 derecede 30 dakika 180 derecede pişirin pişme süresi fırından fırınada farklılık gösterebilir.

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi

 

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir ve maydanoz karışımı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Kek Kalıbında Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyelim. İyice karıştırınca yavaş yavaş unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru 4 parçaya bölelim.
  • Böldüğümüz parçalardan elimizle açıp yuvarlak şekil verelim. Yuvarlağın yarısına bıçakla çizikler atalım. Kesiksiz tarafa peynirli harcımızdan koyalım hamurumuzu peynirler dışarı çıkmayacak şekilde saralım.
  • Sardığımız 4 parça hamuru kek kalıbına yerleştirelim. Kalıpta da 15-20 dakika mayalandıralım.
  • Üzerine yumurta sarısını sürelim ve 185 derece fırında kontrollü olarak yarım saat pişirelim.

Patatesli Kabak Çorbası 8+ Tarifi

 

Patatesli Kabak Çorbası 8+ Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Tuz (bebeğinizin damak tadına göre baharat ekleye bilirsiniz)

    Patatesli Kabak Çorbası 8+ Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bütün sebzeleri küçüklü doğrayın ve güzelce yıkayın.
  • Sonra uygun bir tencereye alın ve güzelce kaynatın.
  • Sebzeleriniz eridiğinde tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin (ben sadece taze maydanoz ekledim) Ardından blender’ dan geçirin.
  • Çorbanız istediğiniz kıvamı almadıysa yani sulu kaldıysa, bir kaşık tereyağını bir tavada eritip üzerine yarım kaşık un ekleyin.
  • Un eridikten sonra çorbanızın suyundan 3 kepçe ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teli ile güzelce çırpın.
  • Hazır olduğunda onuda çorbanın içine döküp çırpmaya devam edin.
  • Çorbanız güzel bir kıvam aldığında, çorbanızı ateşten alın ve sıcak bir şekilde bebeğinize servis edin. 

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi

 

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

    All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • All-in-One Cooker’ımızı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Haznesine zeytinyağını aldıktan sonra doğradığımız soğanı ekleyerek biraz soteleyelim..
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız havuçları ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
  • Ardından bezelye ve doğranmış patatesi ekleyerek karıştıralım.
  • Sebzelerimizi soteledikten sonra enginarlarımızı sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek All-in-One Cooker’ımızın kapağını kapatalım.
  • Enginar dolmalarımızı 40 kPa basınçlı pişirme programında 5 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda kapağını açalım. Enginarlarımızı çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde tabağımıza alalım.
  • Üzerine sebzelerimizden yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra enginar dolmalarımızı limon eşliğinde servis edelim.