10 Haziran 2023 Cumartesi

Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi

 

Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram ıspanak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yulaf (bardak ölçüsü 250 ml)
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

    Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı, maydanozu, yarım çay bardağı suyu ekleyerek blenderden geçirin.
  • Yulafı, yumurtaları ve yarım çay bardağı suyunu ekleyerek blenderden geçirin.
  • İkisini bir karıştırın. Koyu kıvamında oluyorsa biraz su dökebilirsiniz.
  • Bir tava veya krep makınanız varsa döndürerek pişirin.
  • Yapımı hem çok kolay ve doyurucu bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🤌🌸
  • Not:Bütün malzemeleri blenderden geçirebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instat maya
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu

İçi için;

  • Ezine peyniri

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
  • Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp açın ve içine peynir koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerini bir bez ile örtüp dinlendirin. 

Sünger Kek Tarifi

 

Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 şişe sade maden suyu

    Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Daha sonra kakao hariç diğer malzemeleri ilave edelim yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza harcımızdan dökelim.
  • Karışımdan 1 su bardağı kadar bırakıp üzerine 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip mikserle çırpalım ve kekin üzerine dökelim.
  • Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dakika pişirelim kürdan testi yapıp fırından alalım.

Mantar Kurabiyesi Tarifi

 

Mantar Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ /margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200ml)
  • 2 su bardağı nişasta (400ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 boş soda şişesi yada krema duyu

    Mantar Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeler koyularak karıştırılır.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım elimiz ile yuvarlayarak şekillendirelim fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Tabak yada kaseye kakaoyu koyalım soda şişesinin ucu yada pasta kreme duyunun yuvarlak bölümünü kakaoya batırıp tepsiye yerleştirdiğimiz kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  • Kurabiyeleri pişirdikten sonra soğumasını beklemeden elimizle tutmayalım henüz sıcakken dağılabilir.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirelim. 

Çikolatalı Çörek Tarifi

 

Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şekeri karıştırıyoruz

İçi için

  • Kahvaltılık çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Fındık parçaları

    Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına bir miktar un alıyoruz bütün malzemeleri ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ediyoruz, hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz daha sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 parmak aralıklı olacak şekilde yerleştiriyoruz üzeri kapalı 20 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  • Daha sonra üzerine yumurta karışımını sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra kahvaltılık çikolatayı benmari usulü eritip, içine sıkıyoruz.
  • Üzerine pudra şekeri fındık parçaları serpip, servis yapıyoruz. 

Muska Börek Tarifi

 

Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • Sıvı yağ
  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Galeta unu
  • 5 yumurta beyazı

    Muska Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyip kavrulan soğana ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları yarım ay şeklinde ikiye katlayıp 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Her bir yufkamızı aynı şekilde kestikten sonra birinin ucuna harcımızdan koyup, muska şeklinde sarıyoruz.
  • Bütün yufkaları sardıktan sonra böreklerimizi önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağ da kızartıyoruz (dilerseniz kızartmadan bir kısmını dondurucuya atıp daha sonra da kızartabilirsiniz) 

Mercimek Mantı Tarifi

 

Mercimek Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı içme suyu haşlamak için
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzerine;

  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya ince doğranmış bir adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Mercimek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği güzelce yıkıyoruz. Tencerenin içerisine iki su bardağı su ekleyip, suyu çekip mercimekler iyice açılıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  • İçerisine baharatları ilave edip, yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
  • Servis tabağına dizdiğimiz mercimek mantıların üzerine su ile açtığımız ve çok az da tuz eklediğimiz süzme yoğurdunu ilave ediyoruz.
  • Tereyağ ve toz biberi tavada eritip, üzerine döküp, 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet baget ekmek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Donmuş baget ekmekleri 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Ekmekler kızarırken oda sıcaklığındaki tereyağına, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar ve baharatları ekleyip karıştırdım.
  • Kızaran ekmekleri ortadan kesip aralarına hazırladığım harçtan sürdüm, hesap bu kadar çıtır çıtır enfes lezzetli ekmekler oldular 🤗
  • Baget ekmek yerine evdeki bayatlamaya başlayan ekmeklerinizi dilimleyip, yine hafif kizaracak şekilde fırınlayarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

 

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 büyük kase bezelye (ben dondurulmuş kullandım
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu

    Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ekleyip doğranmış soğanı kavuralım küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip bir iki tur karıştıralım.
  • Bezelyeyi, domatesi tuzunu ekleyip 1 su bardağından biraz fazla su ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • En son karabiber ekleyip dereotuyla servis edelim

8 Haziran 2023 Perşembe

Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 kilo mısır unu

    Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un harici bütün malzemeleri katıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyip cıvık ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • İster bütün olarak tepsiye yayın isterseniz benim gibi yuvarlayarak altı parçaya bölüp fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine bıçak ile kesikler atın.
  • 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. 

Fındık Katmanlı Kurabiye Tarifi

 

Fındık Katmanlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin / tereyağı
  • 2 yumurta sarısı (Akları fındıklı harca konulacak)
  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak kontrollü ekleyin)

Fındıklı harç:

  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için :

  • Çikolata

    Fındık Katmanlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fındıklı harcı hazırlayalım. Bütün malzemeleri karıştırıp harcımızı kenara alalım.
  • Sonra hamur için malzemelerin tamamını ekleyip hamuru yoğuralım.
  • Merdane yardımıyla açıp yuvarlak kalıp ile keselim.
  • Kestiğimiz kurabiyelerin üzerine kaşık yardımıyla fındıklı harca koyup 165 derecede 15-20 dk kontrollü pişirelim.
  • Soğuduktan sonra çikolata ile süsleyelim. Bi tutam sevgi ile servis edelim