İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- Yatım su bardağı nişasta
Krema piştikten sonra;
- 200 gram labne
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
Arası için;
- Kedidili bisküvi
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Toz kakao
İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için; krema piştikten sonra eklenecekler dışındaki tüm malzemeler uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılıp ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilip ılımaya bırakılır.
- Ilıyan kremaya labne, vanilya, ve granül kahve eklenip iyice çırpılıp son olarak blendır dan geçirilir.
- Kedi dillerini ıslatmak için iki su bardağı sıcak suya granül kahve ve şeker eklenip karıştırılıp ılımaya bırakılır.
- Kuplara bir kepçe krema koyulup ortadan ikiye kırdığımız ve kahveli suya buladığımız bisküviler koyularak tekrar bir kepçe krema eklenip üzeri düzleştirilir.
- Tüm krema bitinceye kadar aynı işlem yapılarak hazırlanır. Dolapta en az bir kaç saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirip kakao serperek servis edebilirsiniz.
Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşkonmaz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt ( 100 ml)
- 1 çay bardağı soğuk su ( 100 ml)
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ( Dikkatli ekleyin sebze tozu da tuzlu)
- Karabiber
- Çay kaşığın ucuyla zerdeçal
Soslu Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazı yıkayıp alt uç (sert ) kısmını koparın.
- Yağlı kağıtlı fırına veya airfryer koyun.
- Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
- Biraz tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
- Sosu; tereyağını eritin. Kısık ateşte unu ekleyip çok hafif kavurun ( Un kahverengi olmayacak). Sütü, suyu, hardalı ve baharatları ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Hemen servis edin.
Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 3 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı su
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı, kabağı ve patatesi küp küp doğruyoruz.
- Kızgın yağda önce patatesi sonra kabağı en son patlıcanı ayrı ayrı kızartıyoruz.
- Daha sonra aynı yağda soğanı ve biberi kavuruyoruz. (Kızartma yağı fazla gelirse bir kaba alıp aynı yağda soğanı kavuruyoruz.)
- Sonra salçayı ve baharatlarını katıyoruz.
- Sonra kızarttığımız sebzelerimizi ekliyoruz domatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın kabına döküp 1 su bardağı suyumuzuda döküp fırına veriyoruz suyunu çekince alıyoruz.
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpalım.
- Sıvıları ekleyelim.
- Ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Ardından yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
- 160 derece fırında pişirelim.
- Sosu için. Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Pişen keki dışarıya alalım ilk sıcağı çıkınca keki dilimleyelim ve üzerini çatal ile delelim.
- Üzerine sosunu dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyelim.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 1 çay bardağı yoğurt (125 gram)
- 2 su bardağı un (240 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram haşhaş (3 yemek kaşığı)
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ekleyip 2 dakika çırpılır.
- Un, haşhaş, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir tekrar spatula ile hafif karıştırılır.
- Yapılan harcı yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında. 35-40 dakika pişirilir.
Dereotlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo patates
- Yarım demet dereotu
- 1 kilo salatalık
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 diş sarımsak
Dereotlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye patatesleri koyup başlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra ezecek yardımıyla ezip içerisine salatalıkları rendeliyoruz.
- Diğer tarafta bir kabının içerisine yoğurt, mayonez ,hardal ,sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
- Son olarak bütün malzemeleri birleştirip soğuk servis ediyoruz
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase dolusu haşlanmış kuru fasulye
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yağ
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti tencerede az bir su ile iyice pişiriyoruz.
- Soğanlarımızı ve yağı ekleyip kavuruyoruz salçamızı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Fasulyeleri ekleyip bir iki dakika salçayla iyice harmanlanıncaya karıştırıyoruz baharatları ve tuzu atıp üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip kıvamı isteğimize göre olana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram fettucini makarna
Sosu için;
- 1 paket kültür mantarı
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 1 tutam taze fesleğen
- Yarım su bardağı parmesan peynir
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fettucini Alfredo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremalı sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ile zeytinyağı tavaya alınıp mantarlar yüksek ateşte sotelenir.
- Ardından jülyen doğranmış tavuk göğsü ve 2 diş ezilmiş sarımsak eklenip pişirilir.
- Tavuklar piştikten sonra 1 paket krema 1 tutam fesleğen ve yarım su bardağı parmesen peynir eklenip kısık ateşte sos pişirilir. ( Ben bir kepçede makarna suyundan eklesin hafif sulu olunca çok daha güzel oluyor 💁🏻♀️)
- Makarna için diğer taraftan kaynayan suya tuz atılıp makarnalar haşlanır makarna haşlandıktan sonra süzülür (Soğuk sudan geçirmeyin) süzülen makarna sos ile buluşturulur.
- Kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine parmesan peyniri rendelenir
Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gram asma yaprağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- Yaprağın üzerini geçecek kadar sıcak su
- Tuz
Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprakları yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Diğer malzemeleri de üzerine ekleyip sıcak suyu ekliyoruz.
- Üzerini çok fazla geçmesin. Kaynasın yiyecek kadar yumuşasın.
- Suyuyla beraber sıcak servis edilir.
Şeritli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe sade maden suyu (200 ml) veya ılık su, süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin).
Üzerine;
İçine;
- 150 gram peynir
Şeritli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, maya, şekeri karıştıralım. Sıvı yağı ve maden suyunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamurdan eşit şekilde büyük küçük parçalar koparalım hepsini yuvarlayalım.
- Küçük hamurdan birini alıp açalım iç malzemeyi koyarak kapatalım. Büyük hamuru da açarak şekilde görüldüğü gibi bıçakla keselim. Diğer hamuru içine koyalım ve kapatalım.
- Tüm hamur bezelerine aynı işlemi uygulayalım.
- Yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.