17 Mart 2024 Pazar

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi

 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Banvit İftarlık Bütün Tavuk
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

İç pilav için:

  • 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 20 gram çam fıstığı
  • 40 gram kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun. 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım.
  2. Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin.
  3. Bu sırada iç pilav için önceden ıslatılmış pirinçi süzüp sudan geçirelim.
  4. Uygun bir tencere alarak yağları eritip çam fıstığını 30 saniye kavuralım hemen peşinden önce pirinçi sonra kuş üzümünü sonra kaynar suyu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika çekmesini bekleyelim.
  6. Suyunu çekince hemen tavuğu dolduralım.
  7. Kalan pirince tekrar su ekleyip iyice pişmesi için kısık ateşte ocağa alalım.
  8. Tavuğun ayaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlayıp üzerinden bambu çubuk ve ya kürdan ile delikler açalım.
  9. Ardından Banvit İftarlık tavuğun yanında hediye olan fırın poşetine yerleştirelim.
  10. Ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerinden de kürdanla bir kaç delik açalım.
  11. 180 derecede ağır ağır 1 saat pişirelim. Sonra dereceyi artıralım. Ve Kızarmaya başladığında poşeti açıp daha fazla kızartarak.
  12. İç pilav ile birlikte sunalım.
  13. Poşetin içerisinde kendi buharında ve suyunda pişerek müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor☺️ kesinlikle denemelisiniz. 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi

 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Tavuk Baget
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzerine;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bagetlerin uç kısımlarını keserek derilerini soyalım.
  • Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü biraz kızartalım.
  • Kızaran tavukları tencereden alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları alıp soteleyelim.
  • Ardından havucun birini rendeleyip diğerini doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alalım. Bu şekilde biraz daha soteleyip tavukları ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  • Yemeğin suyunda bir iki kepçe alıp terbiyeye ilave edelim ve yemeğin üzerine dökelim.
  • Son olarak baharatları atıp ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek bir kaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım

General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi

 

General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (500-600 gram civarı)

Tavuğun terbiyesi için:

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke

Sosu için:

  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kadar rende taze zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 2-3 kuru çili biberi veya yarım çay kaşığı çekirdekli acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülecek)
  • Yarım su bardağı da su

Üzeri için:

  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı susam

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ (bol)

    General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar lokmalık küp küp kesilir.
  • Nişasta, un, yumurta akları, yağ, tuz ve sirke üzerine eklenerek güzelce karışması sağlanır.
  • Su azar azar eklenir, karışımın tavukları pürüzsüz biçimde kaplaması sağlandıktan sonra streçlenip dolapta yarım saat bekletilir.
  • Sos için; soya sosu, sirke, ketçap, şeker, zencefil, sarımsak, susam yağı sos tavasına eklenir.
  • Yarım su bardağı eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı soğuk su içinde çözündürülmüş nişastalı su, sosa eklenir.
  • Sos kıvamlayana dek karıştırılır. En son kıvamlı kaynadığında altı kapatılır ve acı çili biberler eklenir.
  • Tavukları kızartmak için geniş bir tavaya veya tencereye yağ konur.
  • Yağ ısınınca tavuk parçaları tek tek olacak biçimde tavaya konur. Burada birbirine yapışmaması için bu ayrıntı önemli (!)
  • Kızaran (turuncu renk alacak) tavuklar servis kasesine alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  • Servis etmeden evvel üzerine ince doğranmış taze soğan ve susamlar serpilir. Bu son iki malzeme soğan ve susam lezzeti katmerlendiren olmazsa olmaz bir ayrıntıdır lütfen es geçmeyin. Afiyet olsun 😋
  • Notlar:

    1-Yanında yasemin pirinci veya basmatiden sıfır yağ kullanarak yapılan pilav iyi gider.

    2-Tavuk terbiyesinde sadece yumurta akı kullanın bu hem yumuşaklığını etkiliyor hem de sarısını kullanırsanız tavuklar daha pişmeden dışları kopkoyu bir renk alıveriyor.

    3-Sostaki şeker oranı, zencefil oranı zevke göre bi tık artırılabilir. Damak tadımıza uyacak şahane bir lezzet, tavuğu bir de böyle deneyin. Çocukların da çok sevdiği bir tarif olduğunu belirtmek isterim.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 7,5 bardak un (sarılarını çöreğin üzerine sürmek için kullandım)

İç harcı için;

  • 400 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yoğuracağımız kaba ılık sütümüzü üç kaşık şekerimizi ve mayamızı döküp elimizle karıştıralım.
  • Sonrasında yoğurt, sıvı yağ, üç kaşık şeker, tuzu ve yumurta aklarını ilave ettim en son unumuzu kontrollü bir şekilde dökerek hamurumuzu yoğurdum. 45 dakika kadar mayalanması için üzerine örtü örtüp beklettim.
  • İç harcı için; haşhaşımızı kaseye ilave ettim üzerine bir çay bardağı sıvı yağı dört kaşık toz şekeride ilave ederek iç sosumuzu hazırladım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza dökerek sekiz parçaya ayırdım bezeler yaptım. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak haşhaşlı iç harcımızdan iki üç kaşık kadar sürdüm.
  • İkinci bezeyide servis tabağı büyüklüğünde açtım ilk bezenin üzerine koydum tekrar haşhaşlı harçtan sürdüm sekiz beze içinde aynı işlemi yaptım. En son kata harçtan sürmedim.
  • Elimle bu kat kat bezeleri açabildiğim kadar açtım dikdörtgen şeklini alınca üç cm aralıklarla kestim her biR dilimi ikiye katlayarak kıvırdım sonrada rulo şeklinde sardım gül böreği yapar gibi.
  • Bütün şeritleri bu şekilde yaptıktan sonra fırınımızı 50 dereceye getirelim 10 dakika yumurta sürmeden fırında tutalım.
  • Sonra çıkaralım yumurta sarısını sürüp fırını 180 dereceye alıp çöreklerimizin altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırın fanlı ayarda olsun.
  • Fırından çıkan çöreklerimizin üzerine bi bez örtelim biraz dinlendirip servisimizi yapalım.

Kıymalı Börek Tarifi

 

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • Kaşar peynir
  • Sıvı yağ
  • Süt
  • 1 yumurta
  • Çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber

    Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcı için kıyma ocağa alalım pişmesini bekleyelim suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyelim ardından ince kıydığımız soğan ekleyelim iyice kavrulunca kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Sosu için; bir kapta süt, yumurta ve biraz yağ koyup karıştıralım sonrasında borcam yağlayalım bir kat yufka dizelim ve sosu biraz döküp, yayalım. Alt zemini 4 kat olacak.
  • Her kata sos dökelim iyice ardından soğuyan iç harcını dökelim, yayalım üzerine kaşar peyniri serpelim 4 kat daha yufka koyalım yine aynı şekilde herr kata sos dökelim.
  • Son katı yaptıktan sonra kalan tüm sosu dökelim ve dilimleyelim üstüne çörek otu dilerseniz de beyaz susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında at üst pişene kadar bırakalım sonra çıkaralım

Kabaklı Cupcake Tarifi

 

Kabaklı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kabak
  • 1 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane kapya biber
  • Dereotu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı

Sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Kabaklı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı rendeleyelim süzgeçte suyunu süzelim.
  • Patateslerimizi rendeleyelim ve süzgeçte suyunu süzelim karıştıralım üç yemek kaşığı irmik, bir tane yumurta, bir su bardağı un, kabartma tozu, tuz, dereotu ve kapya biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım.  Harcımızı kalıplara eşit şekilde yayalım 180°’de 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
  • Sos için; turşumuzu doğrayalım ve bir çay kaşığı pulbiber ile yorduğumuzu karıştıralım tercihen istediğiniz sosları da kullanabilirsiniz.

Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

 

Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Üzerine:

  • Mavi haşhaş
  • Fındık

    Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için su ve toz şekeri ocakta şeker eriyene kadar biraz ısıtalım.
  • Hamuru için, yumurta ve toz şekeri karıştırıp.
  • Yağ ve diğer malzemeleri ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayalım mavi haşhaşa bulayarak fırın tepsisine dizelim. Üzerine fındık batırıp. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  • Fırında çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batıralım. Bir kaç saniye bekletelim. Servis tabağına alalım.

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi

 

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 dilim limon

Diğer malzemeler;

  • 250 gr kadayıf
  • 75 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz

    Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kadayıfları geniş bir kaseye alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirerek elimizle harmanlayalım.
  • Kahve fincanlarımıza hazırladığımız kadayıftan bir parça yerleştirelim ve bastıralım.
  • Üzerine ceviz koyalım ve tekrar kadayıf yerleştirelim. Dağılmaması için sıkıca bastıralım.
  • Fincanı ters çevirip kadayıfı çıkartalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tüm kadayıflara aynı işlemi uygulayıp yerleştirdikten sonra hazneyi yerine yerleştirelim.
  • Kadayıflarımızı 180 °C’de 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda çıtır çıtır kızaran kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Şerbetini çekene kadar tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini çeken fincan kadayıf tatlımız servise hazır.