Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeli)
- 7-8 su bardağı kadar un
İçi için;
- 200 gram lor
- 200 gram peynir
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı çörekotu
Açmak için;
- 1 kase nişasta ve un karışımı
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ
Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım. Kontrollü olarak unu ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 10 dk. dinlendirip 21 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
- İç için; peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. İlk üç bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta ve un karışımından serperek üst üste koyup alabildiğimiz kadar ince açalım.
- Açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirip fırçayla her yerine sürelim ortasına peynir serpip hamuru rulo şeklinde saralım tepsinin ortasına spiral olarak yerleştirelim.
- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp tepsiyi tamamlayalım.
- Sos için; tüm malzemeyi iyice karıştırıp hazırladığımız böreğin üzerine gezdirelim.
- 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek ılık olarak servis edelim.