1 Haziran 2024 Cumartesi

Peynirli El Açması Börek Tarifi

 

Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeli)
  • 7-8 su bardağı kadar un

İçi için;

  • 200 gram lor
  • 200 gram peynir
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı çörekotu

Açmak için;

  • 1 kase nişasta ve un karışımı

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

    Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım. Kontrollü olarak unu ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 10 dk. dinlendirip 21 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
  • İç için; peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. İlk üç bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta ve un karışımından serperek üst üste koyup alabildiğimiz kadar ince açalım.
  • Açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirip fırçayla her yerine sürelim ortasına peynir serpip hamuru rulo şeklinde saralım tepsinin ortasına spiral olarak yerleştirelim.
  • Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp tepsiyi tamamlayalım.
  • Sos için; tüm malzemeyi iyice karıştırıp hazırladığımız böreğin üzerine gezdirelim.
  • 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek ılık olarak servis edelim. 

Yaz İçeceği Atom Tarifi

 

Yaz İçeceği Atom Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 donmuş muz
  • 10 kare donmuş süt
  • 1 kase donmuş çilek
  • Yaban mersini, ahududu, mor dut (opsiyonel)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Yaz İçeceği Atom Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri blenderdan geçiriyoruz. İçeceğimiz hazır. 😋.
  • Püf noktaları🌷:

    1-Atom içeceği, damak zevkine ve mevsimine uygun dilenen meyvelerle hazırlanabilir.

    1-Kullanılan meyve çeşitleri ve tatlılık düzeylerine göre, bal miktarı arttırılıp azaltılabilir.

    3-Atom içeceği, hazırlandığı anda taze şekilde servis edilip tüketilmelidir.

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ ( 3 yemek kaşığı)
  • 60 gram sıvı yağ( yarım çay bardağı
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Bardak ölçüm ( 250 ml) 

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım. Tereyağ hafif eridikten sonra irmik ve unu ekleyip kısık ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  2. Kavurduğumuz irmiğe ceviz kırığını ilave ederek 1 dakika daha kavuralım.
  3. Daha sonra şekeri ekleyip, 1-2 dk kavurup süt ,ve suyu ,ekleyip hızlıca karıştıralım. Dikkatli olalım suyunu ekleyince sıçrayabilir karıştırarak 3-4 dakika kaynatalım.
  4. Kıvam alan helvamızın kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. İster dondurmalı ister sade tükete bilirsiniz. Enfes helvamız servise hazır.

Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi

 

Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (büyük olduğu için yarısı)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • Toz biber
  • Hepsi yerine karışık baharat da olabilir
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 küçük kase bezelye ve havuç
  • Kajun baharatı

    Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı küçük küçük doğrayalım.
  • Yoğurdu salçayı ve baharatları ekleyip tavuğumuzu dolaba alalım.
  • Patatesleri elma dilim doğrayalım üzerine kajun baharatı tatlı kaşığı salça tuz ve zeytinyağ ekleyip harmanlayalım.
  • Domatesleri, soğanları ve biberi doğrayalım. Sarımsakları soyalım.
  • Patatesleri domatesi ve soğanı tepsiye dizelim. Aralarına biberleri yerleştirelim. Üzerine bezelye havucu yerleştirelim. Sarımsakları bütün olarak koyalım.
  • Tavukları en üste yerleştirip yemeğimize biraz su ekleyelim.
  • Yemeğimiz pişene kadar 230 derece fırında pişirelim.
  • Yumuşacık tavukları ve enfes lezzetiyle yemeğiniz hazır.

Brownie Cookies (Browni Kurabiye) Tarifi

 

Brownie Cookies (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 60 gr esmer şeker (tepeleme 3 yemek kaşığı)
  • 60 gr beyaz şeker (tepeleme 3 yemek kaşığı)
  • 150 gr un (1 su bardağı+ yarım su bardağından biraz az)
  • 25 gr kakao (tepeleme 1 yemek kaşığı)
  • 3 gr kabartma tozu (1 çay kaşığı)

    Brownie Cookies (Browni Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip ocaktan alıp içerisine parçalanmış çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  • Yumurta ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yumurtanın içerisine erimiş çikolatayı ekleyip ,tekrar çırpalım.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, spatula ile iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp tepsiye aralıklı şekilde koyalım.
  • 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 13-15 dk üzerine çatlayana kadar pişirelim.

Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi

 

Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram buğday
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı kavrulmuş baharatlı börülce

    Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday yıkanıp sabahtan sıcak su ile ıslatılır en az 3 saat bekletilir sonra suyu süzülür ve tekrar su kaynatılır ve içerisine atılır.
  • Kaynayan buğday biraz özdeşince yoğurt bir kaba alınır çırpılır, sıcak su ilave edilerek biraz açılır ve ısıtılır sonra kaynamakta olan buğdayın üzerine dökülür ve karıştırılır, kaynamaya bırakılır.
  • Bir tavada haşlanmış börülceleri baharatlar ile karıştırılır biraz sotelenir çorbanın yağı tereyağı bir soslukta eritilir, kızartılır.
  • Üzerine nane ekleyip çok az daha tutulur ve çorbanın üzerine dökülür börülceler ekilir 

Yulaflı Diyet Yumurta Omleti Tarifi

 

Yulaflı Diyet Yumurta Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yulaf
  • Yarım çay bardağından az süt yada su (50 ml)
  • Yarım çay kaşığu tuz
  • Çay kaşığının ucu ile karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yulaflı Diyet Yumurta Omleti Tarifi Nasıl Yapılır?Aslında 5 yumurta ama sadece 1’nin sarısını kullanın ve kalan 4 yumurtanın sadece beyazını kullanacaksanız çünkü 4 yumurtanın sarısı yağlı olduğu için ağır gelir (kalan yumurta sarısını da farklı şekillerde değerlendirin).

    Ayrıca iki yumurta ile de yapılır tarifte olduğu gibi.

    1. Yumurta, yulaf, süt, tuz, karabiber karıştırma kabına alınarak karıştırılır.
    2. Sonra tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır.
    3. Üzerine yumurta harcı dökülür ve bir kaşık yardımı ile yayılır.
    4. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
    5. Altı kızarınca spatula ile öbür tarafı da çevrilip pişirilir.
    6. Her iki tarafı da güzelce piştikten sonra ocak kapatılır. Sonra servis tabağına alınıp yanında tost vs ne arzu ederseniz, afiyetle yiyin.

Rafine Şekersiz Tartolet Tarifi

 

Rafine Şekersiz Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 10 adet hurma
  • Yarım litre süt

Kaplar için;

  • 1 paket Hünnap AguBebe Keçi Sütlü & Tam Buğdaylı Bebek Bisküvisi (200 gr)
  • 75 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta

Süsleme için;

  • Çilek

    Rafine Şekersiz Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hurmaların çekirdeklerini çıkartarak doğrayalım.
  • Doğradığımız hurmaları rondoya alalım ve üzerine sütün 1 su bardağı kadarını ekleyerek rondoyu çalıştıralım.
  • Kalan sütü tencereye alalım. Üzerine hazırladığımız hurmalı karışımı, nişasta ve tam buğday ununu ilave ederek karıştıralım.
  • Ocağın altını açıp karıştırarak muhallebimizi koyulaşana kadar pişirelim.
  • Tatlının kaseleri için Hünnap AguBebe Keçi Sütlü & Tam Buğdaylı Bebek Bisküvisi’ni toz haline gelene kadar rondodan geçirelim.
  • Üzerine yumurta ve eritilmiş tereyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan harçtan parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve muffin kabına yerleştirelim.
  • Daha sonra üzerine bastırarak şekil verip 180 °C fırında 10 dakika pişirelim.
  • Pişen kaselerimiz soğuduktan sonra içlerine sıkma torbası ile hazırladığımız hurmalı muhallebiden sıkalım.
  • Üzerini dilediğimiz şekilde süsledikten sonra şekersiz tatlımız servise hazır. 

İnce Bulgurlu Köfte Çorbası Tarifi

 

İnce Bulgurlu Köfte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için gerekli malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Göz kararı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı un
  • Göz kararı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Çorba için gerekli malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Göz kararı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6/7 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Göz kararı tuz

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Eritilmiş yağ

    İnce Bulgurlu Köfte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur köftesinin yapılışı için; bir kaba ince bulguru alalım üzerini geçecek şekilde sıcak su koyalım ve kabın kapağını kapatalım bulgurlar şişsin.
  • Şişen bulgurların üstüne unu, tuzu, kırmızı toz biberi ve pulbiberi ekleyip yuvarlanacak kıvama kadar yoğuralım, misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Çorbanın yapılışı için; soğanın kabuğunu soyalım ve tencereye rendeleyelim ve kavuralım (isteyen soğanı doğrayabilir eğer soğanı sevmeyen varsa soğanın kabuğunu soyup tüm koyabilir yemek pişince soğanı içinden çıkartabilir)
  • Üzerine salçayı koyalım kavuralım, naneyi ekleyin ve üzerine sıcak su dökün.
  • Yuvarladığımız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan 25 dk pişirin.
  • Nohudu ekleyin 5/10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun….
  • Not:Yoğurt ve yağ eklemedende servis yapılabilir isteğe bağlı.

Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi

 

Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça tavuk bacağı (organik tavuk olsun siz kişi sayısınıza göre koyabilirsiniz)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bir kaç damla limon

    Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu sirkeli suda yıkayıp süzdürelim. Baharatlarını, tuzunu ve biraz zeytinyağ bir kaç damla limon ekleyip karıştıralım.
  • Düdüklü tencerede arkalı önlü mühürleyip tereyağını ekleyelim. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre dakikasını ayarlayın. Düdüklü kapağını açtıktan sonra suyu varsa suyunu yüksek ateşte çektirelim.