Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 100 gram süzme peynir
- 5 dal dereotu
- 2 dal nane
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 5-7 tane erik
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik pul biber
- Çeyrek limon suyu
Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına süzme yoğurdu ekleyin.
- Süzme peyniri ilave edin çatalla ezin.
- Doğranmış dereotu ve naneyi ilave edin.
- Tuz ekleyin karıştırın.
- Alt taban hazır.
- Üzeri için.
- Erikleri bardakla vurarak çatlatın.
- Çekirdeklerini çıkarın.
- Erikleri kaseye alın.
- Üzerine tuz,pul biber,limon suyu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına yoğurtlu karışımı yayın.
- Üzerine erikleri ilave edin